instant fap

Selektor Ukrajine o utiscima iz svlačionice: Svi su uznemireni, rezultat je negativan

Selektor Ukrajine o utiscima iz svlačionice: Svi su uznemireni, rezultat je negativan

Selektor reprezentacije Ukrajine Oleksandr Petrakov otkrio je kako su njegovi igrači bili uznemireni nakon remija s Bosnom i Hercegovinom.Ukrajina i BiH su sinoć remizirali rezultatom 1:1 u Lavovu, što mnogo više odgovara Zmajevima, koji imaju sve u svojim rukama pred odlučujuće dvije utakmice.

Znaju to i Ukrajinci, pa su zato bili veoma uznemireni u svlačionici. To je otkrio selektor Petrakov.

“Svi u svlačionici su uznemireni. Ovaj rezultat je negativan po nas, izborili smo samo remi. Znali smo da pred sobom imamo još jedan meč u BiH, a također igrat će se utakmica između BiH i Finske. Želim čestitati igračima za igru, a onda se pripremiti za posljednji meč. Kada igrate na ovom nivou, morate koristiti svoje šanse. Ukoliko ne postignete gol, vaš rival vas kazni i to učini”, rekao je Petrakov.

Selektor Ukrajine se osvrnuo na izmjene koje je napravio i prokomentarisao taktiku u meču protiv BiH.

“Već na poluvremenu Jaremčuk mi je tražio izmjenu, a Jarmolenko je rekao da mu je preteško igrati. I Šaparenko je malo zakačen, a odličan je igrač. Nije načinjen od čelika. Ne mogu se žaliti ni na koga. Mislio sam promijeniti formaciju na 4-4-2 zamijenivši odbrambenog igrača, ali Zabarnji i Krivcov su bili puno umorni. Ipak, smatrao sam da bi poraz u Lavovu bio loš”, dodao je Ukrajinac.

Ukrajincima je do kraja kvalifikacija ostao još jedan meč. Iako imaju dva boda više od BiH, odigrali su i meč više i svi se nadamo kako su svoju šansu za odlazak u baraž naši rivali sinoć propustili.

KOMENTARI