instant fap

Seminar za kandidatkinje

Općinski odbor SDA  Ključ jučer je bio domaćin Programa obuke za kandidatkinje na listama SDA iz općina Prijedor, Sanski Most, Bihać, Bosanski Novi i Ključ. 

Organizator seminara je Politička akademija SDA u saradnji sa Međunarodnim republikanskim institutom iz Vašingtona a pod pokroviteljstvom USAID. Cilj održavanja seminara  ali i samog  programa je jačanje uloge žena u političkom životu lokalne zajednice i njihova priprema za lokalne izbore 2012 . godine.

Predavač na seminaru je bio poznati eksperti za kampanje Tomislav Damnjanović, čovjek sa velikim iskustvom u ovoj oblasti koje je na  veoma zanimljiv, dinamičan i atraktivan način prezentirao svoje znanje  prisutnima.

Seminaru je  prisustvovao i kandidati za načelnike općina Ključ ispred SDA Ključ Ahmet Egrlić koji je kazao da Stranka dekomratske akcije na ovaj način želi da pristupi potpuno novoj i kvalitetnoj  organizaciji političkog života i to uz podršku Američke ambasade i Međunarodnog republikanskog instituta.

Učesnice seminara su iskazale veliko zadovoljstvo zbog interesa Stranke demokratske akcije da na ovaj način da podršku kandidatkinjama na listama i članicama ove stranke. Azra Šulić, vijećnica u Općinskom vijeću Ključ i učesnica programa je istakla da je ovaj seminar poruka ženama da trebaju biti aktivne učesnice u svojim lokalnim zajednicama.

KOMENTARI