Semir Draganović na takmičenju “Zvezde Granda” sa pjesmom “Ima nešto u tom što me nećeš”

HomeLokalne temeUSK

Semir Draganović na takmičenju “Zvezde Granda” sa pjesmom “Ima nešto u tom što me nećeš”

Uspješna priča iz Ključa: Završen Festival omladinskog aktivizma

Semir Draganović, Prijedorčanin sa Ključkom adresom mladi je muzički talenat koji je upravo dobio poziv iz beogradske Grand produkcije za snimanje prvog dijela takmičenja “Zvezde Granda”. Ovaj dvadeset-jednogodišnjak svira klavir i gitaru. Srednju muzičku školu završio je u Bihaću, a tokom školovanja je upisao brojna takmičenja i uglavnom osvajao prva mjesta. Uzor mu  je Željko Joksimović.

Portal: Pohadjao si umjetničku školu, objasni našim čitaocima, koja znanja i vještine si stekao?

– Da, završio sam umjetničku školu u Bihaću, teoretski odsjek. Sviram klavir i gitaru, pored mnoštva stručnih predmeta koje sam imao tokom školovanja. Također sam završio i osnovnu muzičku školu u Ključu.

Portal: Koliko dugo se baviš muzikom i kakva iskustva nosiš?

– Moji prvi koraci u muzici su započeli još kada sam bio dječak sa nepunih 10 godina. Od tada sam nastupio na mnogim festivalima širom BiH, pritom osvajajući razne nagrade publike i žirija. I da, može se reći da nosim sa sobom poprilično mnogo iskustva ako u obzir uzmem svoje godine.

Portal: Šta treba da posjeduje interpretator, po tebi, da bi bio izvodjač koji može steći popularnost koja će potrajati?

– Prije svega treba da bude kvalitetan i školovan vokal, uz naravno malo emocije… Treba da izgleda kulturno te tako i da se ponaša na sceni, ali i mimo nje. Vremenom i radom bi se onda pokazao sav taj trud kaže Semir kroz osmijeh.

Portal: Dobio si poziv da učestvuješ na ovogodišnjem takmičenju Zvezde Granda, kakva su tvoja očekivanja?

– Pa ovako, iskreno, svi smo mi na jedan način prijavili se tu kako bi postigli što bolje rezultate, ali je moj cilj steći određen krug ljudi koji će me čuti i podržavati, za koje ću ja u budućnosti da pjevam i pravim pjesme za njih. Naravno, što dalji plasman to bolje.

Portal: Za dobru scenu je potrebno…sta?!

– Mnogo… mnogo velika doza energičnosti, moćan izgled tj. stajling, i naravno, doza “pozitivne drskosti”.

Portal: Popularnost ili karijera?

– I jednu i drugo su dobrodošli!

Portal: Volio bih biti kao…koja estradna zvijezda i zbog čega?

– Ponajviše kao Željko Joksimović, jer je kompletna muzička ličnost, i jedan od najkvalitetnijih vokala ali i muzičara na našim prostorima. Ne smijem izostaviti ni Dženana Lončarevića koji je također moj uzor u svijetu muzike.. Prvenstveno jer je njegova karijera izgrađena bez miješanja privatnog života. Također je jedan od najboljih vokala današnjice.

Portal: Šta je garancija za “biti na pravom putu”u svijeetu šou-biznusa?

– Pa treba da pratimo ono što se traži, ono što je komercijalno, ali naravno da pritom ne izgubimo sebe u svemu tome. Treba naučiti kako sve to funkcioniše i probati se istaći iz mase drugih.

Portal: Ukoliko budem imao hit, pjesma će biti o…

– Ponekad sam razmišljao na tu temu, ali iskreno još uvijek nemam iskristalisano mišljenje o tom.. Možda neka ljubavna priča, ne znam, vidjećemo ubrzo…

Portal: Šta bi ovim putem poručio mladima?

– Ukoliko nešto ne radite s ljubavlju, nemojte da očekujete mnogo od toga.. Potrudite se da pronađete sebe u nečemu i radite, koračajte ka svome cilju.

Pozdrav onima koji me podržavaju u mome dosadašnjem i budućem radu, ali i svim vašim čitaocima, od srca dodao je Semir.

prijedor24

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0