instant fap

Senad Lulić: Možemo se boriti sa Ukrajinom, Finskom, Kazahstanom…

Senad Lulić: Možemo se boriti sa Ukrajinom, Finskom, Kazahstanom…

Senad Lulić (35) vratio se nakon gotovo godinu dana pauze koliko je pauzirao zbog povrede. Već je nastupio na dvije utakmice za Lazio. Dovoljno da se ponovo pokrene priča o njegovom povratku u reprezentaciju BiH. 

– Vjerujte mi, još ne razmišljam toliko unaprijed. U posljednje vrijeme, iskren da budem, nisam ni razmišljao o tim reprezentativnim utakmicama. Najbitnije mi je bilo da se vratim na teren, pa onda da igram. A šta će vrijeme donijeti, to ne znam. Ne znam, zaista… Pristao sam da se vratim i odigram taj baraž za Evropsko prvenstvo 2020. Htio sam ponovo biti tu i pomoći koliko mogu, ali je bilo kako je bilo… Sad je tu novi selektor, novi igrači. – govori za Dnevni Avaz Senad Lulić koji je u januaru 2020. pristao na povratak u reprezentaciju nakon čega se povrijedio.

Ipak, naš državni tim je u teškoj situaciji, pali smo u četvrtu jakosnu grupu, puno bure se diglo oko toga, ali i oko izbora novog selektora Ivaila Peteva… Ponovo će nam za put u bolje sutra trebati Vaše iskustvo.

– Dolazak u taj četvrti šešir je relativna stvar… OK, Francuska je veliki favorit naše grupe za Mundijal u Kataru, a smatram da mi imamo kvalitet da sa ovim drugim – Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, igramo ravnopravno i borimo za to drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. Normalo, tu ne pomaže samo iskustvo, ni moje, ni bilo koga drugog. Treba tu da se poslože sve stvari. No, ne bih volio da još pričamo o tim stvarima zato što je tu novi selektor, bit će vremena i za to. Svakom treba dati šansu, pa da vidimo gdje ćemo doći. Rezultati su najbitniji i jedino mjerilo. Što se tiče reprezentacije, vidjet ćemo… – zaključio je Lulić za Dnevni Avaz.

KOMENTARI