Senad Lulić na izlaznim vratima: Nebeskoplavi pronašli zamjenu

HomeSport

Senad Lulić na izlaznim vratima: Nebeskoplavi pronašli zamjenu

Lulić sa 5000 eura pomogao izgradnju spomen obilježja na ubijene iz Prozora

Od prije nekoliko sedmica poznato je da će bivši reprezentativac BiH Senad Lulić napustiti Lazio.

Lulić u posljednjih godinu dana nije odigrao previše utakmica, a uzrok tome je bila teška povreda skočnog zgloba i jasno je da je sada na zalasku karijere sa 35 godina, piše Scsport.ba.

Ovih dana Nebeskoplavi rade na pronalasku zamjene za Lulića, a nju su pronašli u komšiluku. Naime, mladi 21-godišnji Domagoj Bradarić, velika je želja rimskog kluba.

Bradarić je u centar pažnje stigao na aktuelnom Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine kada je u sudijskoj nadoknadi posljednjeg meča grupne faze postigao gol za Hrvatsku protiv Engleza za poraz od 1:2, ali je taj gol značio da Hrvatska ide u četvrtfinale.

Gazzetta dello Sport tvrdi da je Bradarić prvi izbor Laziju za nasljednika Senada Lulića, kapitana i klupske legende zato što se bivši reprezentativac BiH nakon deset godina u klubu vraća porodici u Švicarsku.

Sportski direktor Igli Tare prati ga neko vrijeme i sada je odlučio krenuti u akciju. Bradarić košta šest miliona eura i posao je ostvariv. Lazio je lijevog bočnog Lillea pratio i zimskom prijelazom roku, ali nije ga uspio dovesti. Na ljeto pak će učiniti sve da postane njegov”, ističe Gazzetta, koja ovako opisuje Bradarićeve kvalitete: “Velikom brzinom stvara višak na svom boku, ali je i iznimno dobro tehnički potkovan.”

Bradarić je član francuskog Lillea koji je lider Lige 1, a u ovaj klub je 2019. godine stigao iz Hajduka za 6,5 miliona eura.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0