instant fap

Senad Pandžić na Fejsbuku prijetio Aleksandri Pandurević

Šef Kancelarije za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH Raska Denjalić pokrenula je danas disciplinski postupak protiv službenika ove kancelarije Senada Pandžića jer je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk uputio neprimjerene prijetnje poslaniku SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandri Pandurević.

“Ponašanje Senada Pandžića je neprimjereno. U skladu sa proceudurom, kao njegov neposredni rukovodilac imam obavezu da pokrenem disciplinski postupak”, izjavila je Denjalićeva.

Ona je napomenula da je veoma vjerovatno da će na sjednici Vlade FBiH, takođe, biti raspravljano o nedoličnom ponašanju službenika Kancelarije za odnose s javnošću, te da je premijer FBiH Nermin Nikšić informisan o slučaju Pandžić.

“Sada, nakon pokretanja disciplinskog postupka, najkasnije u roku od pet dana medijator bi trebalo da donese odluku, a potom se pokreće disciplinski postupak pred Agencijom za državnu službu FBiH i to radi posebna komisija Vlade FBiH”, dodala je šef Kancelarije za odnose s javnošću federalne Vlade.

Poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević podnijela je Agenciji za istrage i zaštitu i Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Pandžića zbog poziva na nasilje prema službenim licima i poziva na ubistvo.

“Njegova radnja ima namjeru da ugrozi ustavni poredak i bezbjednost BiH, jer poziva na zabranu dolaska poslanika iz srpskog naroda i Republike Srpske u parlament BiH. Da je prijavljeni podstrekavao na činjenje krivičnog djela jasno se vidi iz teksta u kome kaže: ‘Uh, pola bih ih odrobijao'”, navodi se u prijavi.

Portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović potvrdila je da je ova pravosudna institucija primila prijavu.

“Tužilaštvo BiH će u vezi sa pomenutom prijavom postupiti u skladu sa zakonskim ovlaštenjima”, dodala je Hećimovićeva.

Službenik za odnose s javnošću Vlade FBiH Senad Pandžić, inače nekadašnji novinar BHT1 na društvenoj mreži Fejsbuk nerprimjereno je i prijetnjama komentarisao izjavu Pandurevićeve da je Republika Srpska država.

Pandžić je na Facebooku, reagujući na izjave Aleksandre Pandurević u medijima, u komentarima ispod vijesti napisao: „Ima li iko u Parlamentu da ovu d…u nabije nogom u g…u? Ili vam se kao i meni gadi?“

U daljnjim komentarima je napisao: „Mislim gadi da je dotaknem uopšte? Imam osjećaj da se dugo nije kupala i da dismr 🙂 Uh, pola bi ih odrobijao :)“

Nešto dalje, nakon komentara njegovih prijatelja koji su s odobravanjem propratili Pandžićevo pisanje, napisao je : „Ne znam s koje strane dolazi, ali bih je sačekao izvan Parlamenta. Uostalom, njima bi trebalo zabraniti da kroče u Sarajevo. Imaju oni Istočno Sarajevo. Sigurnije se tamo osjećaju.“

Raspravu je Pandžić zaključio: „Uostalom, tražio sam da to uradi neko od poslanika. Zamisli samo kako se to u Ukrajini efikasno rješava“, te dodao: „Ako ima još neki pritajeni četnik ili četnikuša na mom profilu, može se slobodno ukinuti“, te otkazao „prijateljstvo“ sa svim osobama srpske nacionalnosti.

Ukrajinu je Pandžić spomenuo nakon objavljene vijesti da je generalni tužilac Ukrajine spreman podići tužbu protiv Julije Timošenko za organizaciju ubistva biznismena i člana parlamenta Jevgenija Šerbanja.

Skandaloznije od Pandžićevog ponašanja, koji je kazao i kako je Pandurevićeva „samo za štange“ jeste odobravanje stavova njegovih prijatelja na Facebooku, redom zaposlenika državnih institucija.

Između ostalih, i portparolke Vlade sarajevskog Kantona, Lamije Kabil Bojadžić, zatim Sanite Lisice, zaposlenice Ministarstva vanjskih poslova BiH, nekadašnje Pandžićeve kolegice sa BHT 1, koja već nekoliko godina radi u ambasadi BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao prvi sekretar.

Nakon svega, Pandurevićeva je podigla krivičnu prijavu tražeći od Tužilaštva BiH i Gorana Zupca, direktora SIPA, istragu zbog „poziva na nasilje nad službenim licem, odnosno ubistvo službenog lica“.

Za krivično djelo podstrekivanja na ubistvo predstavnika najviših institucija Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

KOMENTARI