Sergej Barbarez: HSV i dalje treba da šalje poklone Bayeru zbog Spahića

HomeSport

Sergej Barbarez: HSV i dalje treba da šalje poklone Bayeru zbog Spahića

Porodica Emira Spahića otkrila pravu istinu o zdravstvenom stanju bivšeg Zmaja

Bh. reprezentativac Emir Spahić ove sezone predvodi odbranu HSV-a, a godine mu ne stvaraju problem jer iako ima 35 godina Spahić na terenu ispunjava sve zadatke, te pomaže timu u fazi odbrane, ali i napada.

U posljednjem meču HSV je u okviru derbi susreta ostvario pobjedu nad Werderom rezultatom 2:1 gdje je Spahić bio jedan od ponajboljih igrača.

Legenda bh. nogometa, naš bivši reprezentativac Sergej Barbarez je u razgovoru za njemačke medije pohvalio Spahića, te poručio kako iz HSV-a još uvijek trebaju slati poklone ekipi Bayera koja je raskinula ugovor sa Spahićem i pustila ga kao slobodnog igrača.

Barbarez je nastupao za HSV u periodu od 2000. do 2006. godine, a dvije godine kasnije vratio se u tim kao član uprave kluba.

“Za mene je dovođenje Spahića bilo jedno od najboljih poteza kluba. Bez njega ne bi imali ovakvu dozu stabilnosti. Zapravo, smatram da HSV i dalje treba da šalje poklone čelnicima Bayera što su rasknuli ugovor i dopustili da Spahić postane slobodan igrač”, kazao je Barbarez i dodao:

“Emir je vrlo direktan i ponekad vrlo oštro reaguje. Ipak, on donosi mnogo više koristi timu nego li štete”, poručio je Barbarez.

Momčad HSV-a je trenutno 11. na tabeli sa 37 osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0