Sergej Barbarez: Imali smo viziju, projekt, sjajnu ekipu

HomeSport

Sergej Barbarez: Imali smo viziju, projekt, sjajnu ekipu

Barbarez i Spahić se družili u Mostaru i objavili zanimljivu poruku na Instagramu

Legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez (50), bio je gost u emisiji Sport Centar na portalu Bljesak.info.

Sergej Barbarez kaže da je bila čast igrati za reprezentaciju.

“Za svakog igrača je čast igrati za reprezentaciju, ali tih godina je takva bila situacija, mi smo sve sami radili, snalazili se, da ne kažem da je bio vašar, ali smo opet uživali igrati za tu reprezentaciju. I onda čovjek dođe u situaciju, ja sam imao nekih 35-36 godina, kada ono odluči reći dosta je bilo, jednostavno se neke stvari nakupe. Ja jesam bio u godinama, ali je situacija u savezu dijelom utjecala na moju odluku, jer stvari nisu bile posložene kao što bi trebale biti. I onda se jednostavno pokupite. A mi jesmo reprezentacija u kojoj je strašno puno igrača završilo prije vremena svoje reprezentativne karijere i to potvrđuje činjenica da nešto nije u redu s tim savezom”, kaže Barbarez.

Sergej je pričao o izboru za selektora u kojem je bio favorit javnosti.

“Kada bi čovjek znao kako će se neke stvari završiti onda ne bi ulazio u tu priču. Međutim, ja sam imao želju, volju, biti dio toga, potpuno je nevažno u kojoj ulozi, ono četvrti pomoćni, jer mislim da mogu pomoći. Bio sam pun tog nekog entuzijazma, čak mislim da sam ljude u savezu uspio malo pobrkati tako da kažem u njihovim razmišljanjima. Mislim da sam u oba slučaja i prvi i drugi put imao sjajnu ekipu koju sam planirao okupiti, ljude koji su vani, koji imaju iskustva, koji su pristali raditi sa mnom. Imali smo viziju, projekt, želju na napunimo stadion, ali eto. Nismo dobili priliku. Danas je to već završena priča” ističe Sergej za Podcast Bljeska.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: