instant fap

Šest načina na koje možete iskoristiti talog od kafe

Ako uživate ispijati tursku kafu, sigurno se svako malo nađete s ogromnim količinama taloga koji ostaje u šoljicama. No ako ste mislili da ga uvijek morate bacati, varate se. Talog od kafe možete iskoristiti na nekoliko korisnih načina

 

Piling

Pomiješajte talog od kafe s medom kako biste napravili piling koji možete koristiti za tijelo i lice te koji će vašoj koži pružiti prekrasan sjaj. Također, ovaj je piling odličan način za rješavanje celulita!

Maska za kosu

Utrljajte talog u vlasište prije šamponiranja i ostavite neko vrijeme prije nego što isperete vodom. Plavuše bi ovu masku trebale izbjegavati , no ostalima će nakon tretmana kosa biti sjajna i podatna!

Gnojivo

Talog kafe pomiješan s vodom odličan je način za dohranjivanje zemlje kućnih biljaka.

Dezodorans

Stavite talog u posudu te ga postavite u dio stana u kojem želite ukloniti neugodne mirise, poput frižidera ili kante za smeće.

Sredstvo za čišćenje

Ako su vam posude iznimno zaprljane, talog od kafe riješit će problem. Utrljajte ga na posudu koju želite očistiti, ali pripazite da ne upija boju. Također, želite li dati novi sjaj drvenom namještaju, pomiješajte talog s vodom, premažite namještaj i ostavite da djeluje nekoliko trenutaka pa potom pobrišite čistom krpom.

Sredstvo protiv uboda kukaca

Utrljajte talog na mjesta koja želite zaštiti od ugriza kukaca jer njih odbija jaki miris kafe.

KOMENTARI