instant fap

SF “BERIĆET” I HU “MEDALJON” U ZAJEDNIČKOJ MISIJI DOBRA

SF “BERIĆET” I HU “MEDALJON” U ZAJEDNIČKOJ MISIJI DOBRA

Vodeći se činjenicom da niko ne može pomoći svakom, ali i da svako može pomoći nekom, ovih dana smo obavili procjenu prioriteta od onih koji su u socijalnoj potrebi, te im uručili novčanu pomoć za liječenje, kao i pakete prehrane.

Sa posebnim zadovoljstvom i zahvalnošću ističemo da su nam se ovog puta u dobru pridružili i aktivisti humanitarne organizacije “Medaljon” iz Austrije, na čelu sa Ishak ef. Ahmetovićem. 

Djeci koja boluju od rijetke bolesti celijakije uplatili smo 700 KM, kako bismo njihovim roditeljima olakšali kupovinu brašna za svoju djecu.
Da, dobro ste pročitali, jer samo jedan kilogram brašna za tu djecu košta deset puta više od onog kojeg svi mi koji nismo iskušani tom bolešću svakodnevno koristimo. 
Oni “obično” brašno, kao ni bilo šta od hrane u čemu ima primjesa brašna (glutena) ne smiju jesti, i njihova ishrana mora biti strogo bezglutenska.
Roditelje ove djece mogli smo cijelo ljeto gledati kako se dostojanstveno “bore” za svoje udruženje praveći i prodajući kolače u Malom parku našeg grada.
Nadamo se da će im spomenuta donacija koliko-toliko olakšati i dobro doći.

Ernad Omerović je demobilisani borac Armije RBiH. Već dugo vremena se liječi od kožne bolesti, koja mu se svako malo vraća. Bez redovnih primanja i zaposlenja, teško znamo da je svaki lijek preskup. 
Paketom prehrane i novčanom donacijom pomogli smo i Ernadu (i) ovog puta. Učinite to i vi, ako ste u mogućnosti. Ernad se nalazi u alternativnom smještaju u zgradi kod škole u D. Kamengradu.

Pored spomenutih, još nekoliko porodica smo pomogli jednokratnom pomoći, najčešće u svrhu nabavke nužno potrebnih medikamenata za liječenje.

U mjesecu pred nama prioritet će nam biti djeca – školarci koji dolaze iz siromašnijih porodica. Namjera nam je da potrebnima pokušamo pomoći u osiguranju školske ishrane ili u kupovini autobuskih karti. 

Jedna porodica iz Švedske koja je naša redovna podrška u misiji činjenja dobra ljudima već se javila sa spremnošću da bude dio i ove humane akcije.

Njima, kao i svim humanim ljudima koji nam svojim povjerenjem i podrškom omogućavate da ljudima u potrebi pomognemo i koliko-toliko olakšamo njihovu sumornu životnu svakodnevnicu, se od srca zahvaljujemo i Dragog Boga molimo da vaša sadaka bude vaša zaštita od sličnih iskušenja i belaja.

Senad ef. Omić, koord. SF
“Berićet”

KOMENTARI