instant fap

Sigurno niste znali šta može čaša vode s limunom

Sigurno niste znali šta može čaša vode s limunom

Samo jedna čaša vode i sok od limuna mogu napraviti čudo za naše zdravlje, a ovo je deset najboljih činjenica vezanih uz ovaj osvježavajući napitak…

Gradi imunitet

Pola iscijeđenog limuna u čaši vode jednom dnevno ima dovoljno vitamina C za borbu protiv prehlade i gripe. Nutricionistica Michele Chevalley Hedge naglašava za nwes.com.au kako limun poboljšava sposobnost tijela da apsorbira željezo, a ono je pak važan nutrijent za zdrav imunološki sustav.

Poboljšava probavu

Sok od limuna slične je strukture probavnih sokova u želucu pa ima pozitivan učinak na probavni trakt. Stoga sok od limuna pomaže očistiti crijeva tako da ispiru otpadne tvari i potiče oslobađanje želučanih sokova. Sve zajedno utječe na bolju probavu, ali i pomaže kod žgaravice i nadutosti.

Za ljepotu kože

‘Limun je super za borbu protiv starenja kože’, kaže Chevalley Hedge. Antioksidativna svojstva pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, koji su odgovorni za simptome starenja. ‘Znamo da je limun bogat vitaminom C, a to je zapravo ono što stvara sintezu s kolagenom’, objašnjava Chevalley Hedge.

Smanjuje apetit

Limun sadrži pektin odnosno topiva vlakna koja se običnoi nalaze u agrumima. Zahvaljujući pektinu, dulje ćete se osjećati sitima, ali ćete i manje posezati za nezdravom hranu u trenutku kada osjetite glad jer ćete moći izdržati do ručka ili večere.

Balansira razinu pH

Limun je jedna od najvažnijih alkalnih namirnica koja balansira kiselost u organizmu. Bez tog balansa podložniji smo raznim upalama.

Zdravlje urinarnog trakta

Limunov sok je diuretik što znači da potiče proizvodnju urina. Kao rezultat toga, toksini iz tijela odlaze brže nego inače, a to pomaže i zdravlju urinarnog trakta. Na taj način može se promijeniti pH vrijednost urinarnog trakta pa će se bakterije teže širiti i izazivati upale.

Osvježava dah

Antiseptička svojstva uništavaju loše bakterije u ustima pa sok od limuna djeluje kao dezinficijens. Čaša vode s limunom puno je zdravija opcija razbuđivanja od šalice kave. Većina zdravstvenih stručnjaka slaže se da je vodu s limunom najbolje popiti kada je na sobnoj temperaturi budući da je najbliža temperaturi tijela.

Štiti zdravlje općenito

Visoke razine kalija u limunu pomažu boljim funkcijama mozga kontroli krvnog tlaka. Limun i voda zajedno također reduciraju stres i depresiju budući da su povezani s niskom razinom kalija u organizmu.

Brže zacjeljivanje rana

Zbog askorbinske kiselina, potiče zacjeljivanje rana u tijelu te je važan nutrijent u održavanju zdravih kostiju, tkiva i hrskavice. Također smiruje upale u tijelu.

Detoksikacija jetre

Voda s limunom djeluje kao sredstvo za čišćenje jetre odnosno detoksikaciju. Ona čisti i stimulira jetru, potiče proizvodnju žuči odnosno kiseline potrebne za probavu. Također može pomoći u kontroli viška žuči, smanjiti količinu sluzi proizvedene u tijelu i pomoći u otapanju žučnih kamenaca.

KOMENTARI