Sin Ratka Mladića najavio reviziju presude

HomeVijestiBiH

Sin Ratka Mladića najavio reviziju presude

Ratko Mladić je osuđen za 10 od 11 optužbi: Evo šta je sud rekao prije četiri godine

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića kojem je sud u Hagu potvrdio presudu doživotnog zatvora, najavio je reviziju presude.

Darko Mladić je naveo da će odbrani za reviziju biti veoma korisno izdvojeno mišljenje sudije Prisce Matimbe Nyambe.

On je za TV Prva, prenosi N1, rekao da će biti upućen zahtjev i da Mladiću bude omogućeno da ide na liječenje, budući je u takvom stanju da bi za njega izdržavanje kazne u Velikoj Britaniji ili Estoniji bilo smrtna kazna

Pokušat ćemo opet poslati tim ljekarskih stručnjaka kod njega. Vidio sam da su u holandskom zatvoru, u kom se nalazi zatvor UN, posjete normalno dozvoljene. U ovom trenutku samo UN drže neka ograničenja i meni je bilo jasno od početka da su oni zloupotrijebili koronu da bi generala Mladića odsjekli od konsultacija sa ljekarima i advokatima”, ustvrdio je Darko Mladić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je prije pet dana doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nyambe, koja je po svakoj tački imala pozitiva mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: