Sinanović ozdravio – ročište odgođeno

Homeinmedia danas

Sinanović ozdravio – ročište odgođeno

Prvomajski uranak na vrelu Zdene

Danas je u Općinskom sudu u Sanskom Mostu trebalo biti održano glavno ročište u predmetu protiv okrivljenog Muje Sinanovića. 

Podsjećamo javnost da je Tužilaštvo Unsko – sanskog kantona podiglo optužnicu protiv Sinanovića zbog krivičnog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 172. stav 1. KZ F BiH. Zaprijećena zatvorska kazna zbog ovog krivičnog djela je do pet godina. 

Treće po redu ročište glavnog pretresa je odgođeno zbog činjenice da se Sinanovićeva advokatica Marija Vukmirica obratila sudu sa ponudom za nagodbu s Tužilaštvom. Advokatica Vukmirica u svome zahtjevu traži da se Sinanoviću dosudi blaža kazna a da on istovremeno prizna krivnju za počinjeno djelo.

Tužilaštvo o svemu mora upoznati oštećenu stranu, u ovom slučaju federalnog zastupnika Asima Kambera. A nakon toga tužilački kolegij u Bihaću donosi odluku o uslovima i eventualnoj kazni koja je predmet nagodbe. 

U izjavi za naš portal Kamber je istakao pozitivnom činjenicu da je „Sinanović konačno i ovim zahtjevom priznao odgovornost za vandalni čin ničim izazvanog napada, a konačan stav ću donijeti kad mi se predoči ponuda nagodbe“.

Vezana vijest Lipovača i Kamber na sudu, Sinanović „bolestan“…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0