instant fap

Sirija će pobijediti “stranu zavjeru”

Sirijski predsednik Bašar al-Asad rekao je danas da će se Sirija izboriti sa “stranom zavjerom protiv njegove zemlje”, objavila je državna agencija Sana.

 

– Sirijski narod neće dozvoliti da zavjera uspije i postigne svoje ciljeve – i pobijediće je “po svaku cijenu”, rekao je Asad, protiv koga je narod pokrenuo pobunu prije 17 meseci.

– Ono što se događa nije usmjereno samo protiv Sirije, već protiv čitavog regiona – dodao je sirijski predsjednik, a prenijela agencija Sana.

On je rekao da je Sirija ključna zemlja u regionu i da je stranim snagama “meta Sirija upravo da bi njihova zavjera uspjela u cijelom regionu”.

– Sirija će nastaviti sa svojom strategijom otpora… uprkos saradnji zapadnih zemalja i pojedinih zemalja regiona u cilju promena stavova Damaska – kazao je Asad.

Asadov režim optužuje pobunjenike koji se bore protiv njegovih trupa da su “strani plaćenici i teroristi”.

On odbija sve apele međunarodne zajednice da okonča sukobe u svojoj zemlji, u kojima je, prema podacima aktivista za ljudska prava, poginulo do sada oko 25.000 ljudi.

Stotine tijela nađena su ovog vikenda blizu Damaska u mestu Daraja gdje je sirijska vojska sprovela veliku akciju protiv pobunjenika, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava (OSDH).

(Tanjug)

KOMENTARI