instant fap

Sjajna godina Dalile Jakupović

Sjajna godina Dalile Jakupović

Ovog ljeta u svoj rodni grad iz Švicarske došli supružnici Senad i Mubina Jakupović sa kćerkom Dalilom. Dalila je rođena u Jesenicama u Sloveniji 1991. godine, ali roditeljski geni obilježavaju je kao Sanjanku što njoj laska. Dalila je u svoj grad došla nakon sedam godina, jer joj sportske obaveze, profesionalna je WTA teniserka, nisu išle na ruku.

Ona putuje cijelom svijetom kao sva sila svjetskih teniskih nomada od teniskih terena do hotela, aerodroma i sve tako ukrug. Uz nju je uvijek otac Senad, profesor fizičke kulture i viši nogometni trener, a posljednje dvije godine i lični trener kćerke, a počesto i majka Mubina.

Otac Senad priča kako je kćerka od malih nogu, već sa četiri godine zavoljela tenis u Ankaranu kod Kopra u Sloveniji gdje su živjeli i gdje je načinila prve teniske korake, a karijeru zvanično počela prije 15 godina kada je kao 12-godišnjakinja birajući između dvije ljubavi, baleta i tenisa, izabrala tenis.

Teniska „eksplozija“ rezultata Dalile Jakupović, kako god, ima veze sa promjenom trenera i njenim mentalnim sazrijevanjem. Od prošle godine otac Senad koji je do sada bio njen kondicioni trener preuzeo je i „ostatak“ trenerskih obaveza pa sada brine i o taktici tokom mečeva. Dalila je 2014. godine radila sa Tinom Pisnik, bivšom profesionalnom teniserkom, potom sa trenerima u Štutgartu sa kojima je u maju prošle godine prekinula suradnju. Od tada je vodi otac Senad i kao da je  ovaj potez doprinio da se ona konačno, osim izvrsne tehnike koju posjeduje, i mentalno vratila  na teniski teren i „grize“ za svaki poen.

A dogodine „ista priča“, online kalendar nastupa se zna-Brizbejn, Sidnej,Australian Open u Melburnu… Dalila i grad njenih roditelja vidjeće se „opet nekad“.

KOMENTARI