Sjajna mlada generacija Rudara

HomeLokalne temeSanski Most

Sjajna mlada generacija Rudara

SANSKI DERBI Rudar dočekuje Podgrmeč

Nogometni klub „Rudar“ iz Kamengrada posljednjih godina je prepoznatljiv po mladim selekcijama koji ne rijetko pomrse račune daleko iskusnijim ekipama. Ono što krasi najmlađe igrače je prijateljstvo, a stadion im je druga kuća što znatno doprinosi dobrim rezultatima.  

Nogometni klub Rudar iz Kamengrada ne treba da brine za svoju budućnost kada je u pitanju igrački kadar. Dokaz je završena je sezona u Omladinskoj ligi USK u kojoj su uspješnop nastupile najmlađe selekcije kluba. Predpioniri  su zauzeli solidnu sedmu poziciju sa 24 osvojena boda – bilans 7 pobjeda,10 poraza i 3  neriješena ishoda.

U Rudaru poseebno ističu, iako su bili sigurno najmlađa ekipa u ligi nisu kleknuli ni pred kim i uz veliku borbu i požrtvovanje pobjeđivali i jače protivnike. U klubu su ubjeđeni da će iduće godine,ukoliko ostanu zajedno,biti respektabilna ekipa koja će se boriti za sam vrh tabele. Najbolji strijelac predpionirske ekipe je  Harun Cerić  sa postignutih 15 golova , a trena naglasiti da jedvije godine mlađi od većine vršnjaka iz ove lige. Također i ekipa pionira Rudara je odigrala fantastičnu sezonu. Cijeli tok prvenstva bili su rame uz rame sa prvoplasiranim bihaćkim Jedinstvom i tek pred sami kraj takmičenja malo su popustili i nažalost zauzeli drugu poziciju.

Pioniri su u 18 odigranih susreta slavili 14 puta,poraženi su dva puta,  dok su dvije utakmice završene neriješenim ishodom. Postigli su čak 80 golova, a primili tek 12. U skoro svim utakmicama su briljirali, igrali disciplinovano i bez puno grešaka, ali nisu nisu imali sportske sreće da se domognu pehara. Najbolji strijelac pionirske ekipe je Eldin Kovačević sa 22 postignuta pogotka i dao je ogroman doprinos odličnom rezultatu. 

„ Obje ekipe zaslužuju respekt za odigrane sezone,zajedno sa svojim trenerom Besimom Burnićem stvorili su kvalitetan omladinski pogon koji će zasigurno iznjedriti mnogo fudbalskih talenata koji će u budućnosti možda nositi i dres seniorske ekipe. Ekipama i treneru čestitamo na ostvarenim rezultatima,nadamo se da će iduća sezona biti još uspješnija“, kažu u NK „Rudar“ iz Kamengrada.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0