Sjajna sezona: Kenan Čunjalo nabolji stijelac lige

HomeLokalne temeSanski Most

Sjajna sezona: Kenan Čunjalo nabolji stijelac lige

Kenan Čunjalo zabio prvi pogodak za Rudar

Kenan Čunjalo nogometaš kadetske selekcije Nk Podgrmeč Sanski Most najbolji je strijelac Omladinske lige Bosne i Hercegovine za kadete, grupa zapad za sezonu 2017/18.

Čunjalo je odigrao 21 prvenstvenu utakmicu, od 27 mogućih i postigao 34 gola. Nije odigrao sve utakmice, često nije bio ni starter a ne rijetko je bivao zamijenjen tokom utakmice, što čini ovaj uspjeh još većim. Statistički je Čunjalo postizao golove svakih 48 minuta što ne mogu ni najveće nogometne zvijezde.

U svojoj uspješnoj sezoni postigao je više golova od pola timova ove kvalitetne lige. Cijela ekipa Jedinstva Bihać je postigla 26 golova, Sloboda NG 23 gola, Sloga BO 16 golova, Krajišnik VK 14 golova i Sloboda MG 11 golova.

Danilo Teodorović , veliki talenat ovogodišnjeg prvaka Željezničar Sport Team Banja Luka je drugi sa 25 postignutih golova.

Danilo Marmat, u kojeg Rudar Prijedor polaže velike nade i koji je već igrao za prvi tim , postigao je duplo manje, 17 golova.
Slijede saigrači Kenana Čunjala, Nermin Alagić i Amar Cerić sa po 10 golova.

Nije ovo jedini uspjeh mladog Čunjala, tokom cijelog prvenstva je obarao sopstvene rekorde.
Prvi het-trik postigao je u V kolu odigranom u Mrkonjić Gradu gdje je pobijeđena Sloboda sa rezultatom od 8:0 (4:0).

U XI kolu odigranom u Sanskom Mostu protiv Fk Krajina Cazin 4:1 (2:1), postigao je sva četiri gola do 59 minute i ustupio mjesto talentovanom Amaru Smajloviću u 62 minuti utakmice.

Naredno, XII kolo u Bihaću je poraženo Jedinstvo sa velikih 6:0 (3:0), Kenan Čunjalo i Nermin Alagić su postigli po het-trik.

U XIII kolu u Sanskom Mostu je poražena Sloboda MG sa 10:0 (3:0), Kenan Čunjalo je postigao treći het-trik u prvenstvu.

U XV kolu u Sanskom Mostu gostuje Sloga Bosanska Otoka i gubi sa 11:0 (4:0), Kenan Čunjalo ulazi u igru u 41 minutu utakmice da bi minutu kasnije postigao gol. Do 71 minuta utakmice, za samo pola sata igre postiže pet pogodaka.

U XIX kolu prvenstva u Sanskom Mostu gostuju kadeti Jedinstva Bihać, Kenan Čunjalo postiže četiri gola u trijumfu svoje ekipe od 8:0 (4:0).

U XXI kolu u Sanskom Mostu , Podgrmeč- Sloga BO 3:0 (1:0), Kenan Čunjalo postiže sve tri gola za Podgrmeč, odnosno svoj novi het-trik.

Blistava sezona u karijeri talentovanog Kenana Čunjala , koji se nalazi na prelazu iz osnovne u srednju školu i dugom zasluženom raspustu.

Čunjalo igra na poziciji napadača , ali ne izrazitog centralnog, nego iz drugog plana, voli krilne pozicije gdje dobija veću širinu prostora za igru.

Atletska građa i dobra koordinacije pokreta čine ga uočljivim i dominantnim na terenu.
Izuzetna tehnika i brzina sa dobrim driblingom krase njegovu igru. Istančan, jak i precizan šut sa obe noge, te dobar skok i odlična igra glavom su najbolje karakteristike ovog prefinjenog golgetera.
Ima sve perfomanse da postane odličan nogometaš ako to bude želio.

Čestitke Keni na uspješnoj sezoni i mnogo ovakvog uspjeha u budućnosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0