instant fap

Sjajne medalje za Judo klub „Sanski Most“

Sjajne medalje za Judo klub „Sanski Most“

Mladi članovi nedavno osnovanog Judo kluba „Sanski Most“  nastavili su ostvarivati zapažene rezultate. Ovaj put su bili uspješni na veoma jakom turniru u Sarajevu gdje su se četiri puta penjali na pobjedničko postolje osvojivši dvije zlatne, te po jednu srebrnu i bronzanu madalju.  

U proteklu nedjelju je u Vogošći  održan Međunarodni judo turnir “Kup Grada Sarajeva ” na kojem je nastupilo više od 400 takmičara iz 40 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne gore.  Na ovom sportskom događaju zapažen rezultat je ostvario JK „Sanski Most“  koji je nastupio sa četiri mlada takmičara i svi su se penjali na pobjedničko postolje osvojivši  dvije  zlatne, te po jednu srebrnu i bronzanu  medalju.

Zlatnom medaljom se okitila Farah Imširević koja je pokazala svoj talenat i pobijedila u dvije borbe. Ona je 1. mjesto osvojila u konkurenciji mlađe poletarke U 9 -28 kg. Ponovo je dobar nastup je imala i Enna Bašić koja je dokazala da s pravom nosi epitet jedne od najboljih u konkurenciji kadeta . Enna je pobijedila u dvije borbe i zasluženo 1. mjesto osvojila u konkurenciji U18 – 48kg.

Srebrnu medalju je osvojila Sumea Jakupović koja je  2. mjesto osvojila u konkurenciji  mlađe poletarke U 9 -25 kg, dok je Ismail Jakupović   osvojio 3.mjesto u konkurenciji mlađi poletarci U 9 -22 kg. Treba posebno naglasiti da je ovo tek drugo takmičenje Sumei i Ismailu.

Iz Judo kluba „Sanski Most“ su čestitali  svojim takmičarima na odlično odrađenim borbama  i osvojenim medaljama, ali prije svega na lijepom ponašanju tako da su na velikom takmičenju dostojanstveno predstavili svoj klub i grad Sanski Most.

KOMENTARI