instant fap

Sjajni Benjamin Zukić virtuoz na klaviru

Sjajni Benjamin Zukić virtuoz na klaviru

Da je Sanski Most uvijek imao talentovane i perspektivne mlade ljude iz oblasti muzike pokazuje Benjamin Zukić. On je ostvario veliki uspjeh osvojivši prvo mjesto u klasi klavira na Otvorenom federalnom takmičenju učenika i studenata muzike koje je održano prošle godine u Čitluku.

Takmičenje svake godine organizira Udruženje muzičkih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, a prošle godine je učestovalo više od 500 takmičara iz četrdeset škola i ustanova koje se bave muzičkim odgojem i obrazovanjem.

Benjamin ujedno i  Osnovnu školu „Mahala. Iako je bilo teško uskladiti obaveze u dvjema školama, nije odustajao i trudio se svaki trenutak iskoristiti na pravi način. To je, naravno, značilo da se mora odreći nekih drugih hobija svojih vršnjaka. Od malih nogu je navikao na fizički napor, probe i tehničke probleme koji su sastavni dio življenja s muzikom.

Sanski Most oduvijek je bio prepoznatljiv po muzičkim talentima, a dokaz tome je i posljednji uspjeh učenika niže muzičke škole iz našeg grada, koji su na nedavno održanom takmičenju muzičkih škola, u disciplini kamerni duo, osvojili dvije prve i jednu treću nagradu.

Talentovani mladi učenici Benjamin Zukić i Adela Kaltak, te Adna Bajraktarević i Nadina Kadirić, u odvojenim nastupima kao duo uz klavir i flautu, osvojili su dvije prve nagrade. Također, treću nagradu osvojili su Amina Omanović i Benjamin Zukić nastupom kao klavirski duo.

Inače, nagrađeni učenici polaznici su niže muzičke škole Sanski Most u klasi profesorica Azemire Rajić i Alme Karabeg, kojima svakako pripadaju velike zasluge za posljednji uspjeh. Niža muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već dugi niz godina kao područno odjeljenje Umjetničke škole Bihać, i smještena je u prostorijama Prve sanske škole. Ova obrazovna ustanova do sada je odškolovala nekoliko generacija, i mnogim učenicima poslužila je kao dobra polazna osnova u sticanju znanja iz muzičke naobrazbe.

KOMENTARI