instant fap

Sjajni Demir Jakupović

Sjajni Demir Jakupović

Banjalučani u krajiškom derbiju ubjedljivo savladali “rudare”, golovima dvostrukog strijelca Demira Jakupovića i Aleksandra Radulovića.

Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija da nije iskusni Mirza Hamzabegović velemajstorski odbranio Milanu Šikanjiću penal.

Završen je “krajiški derbi” u kome su briljirali sanjani, bivši igrači Podgrmeča, na obe strane.

Trener Nedžad Žerić se opredjelio za poluzatvorenu varijantu imajući u špicu samo brzonogog Nebojšu Mrkića. Odbrana jedanaesterca sigurnog Mirze Hamzabegovića u 27’ dala je dodatni motiv i snagu Žerićevim izabranicima.

Borac je do pobjede nad timom iz grada na Sani stigao ponajviše zahvaljujući za igru izuzetno raspoloženom dvojcu Aleksandar Radulović – Demir Jakupović; prvi je postigao vodeći pogodak u 34’, a potom u drugom poluvremenu dva puta na pravom mjestu pronašao nekadašnjeg napadača Prijedorčana i najboljeg strijelca lige u prošloj sezoni Demira Jakupovića.

Igrao se 58.’ kada je Borac udvostručio prednost: sa desne strane je centrirao Radulović, a Jakupović odlično utrčao i nogom pospremio loptu u mrežu. Samo 11 minuta kasnije postavljen je konačan rezultat, a protagonisti su bili isti, samo što je ovog puta bivši član Prijedorčana udarcem glavom matirao svog prošlosezonskog saigrača.
Ko će kome…

Pored primljenih golova, Mirza Hamzabegović je branio odlično i bio najistaknutiji pojedinac u redovima gostiju. Kod primljenih golova nije mogao ništa i nije njegova krivica.

Haris Lezić je odigrao standardno dobro, na mjestu koje mu inače slabije odgovara.
Demir Jakupović je uz dva pogodka bio najbolji igrač utakmice.
Emir Kukavica i Nedim Ramić nisu ulazili u igru.

KOMENTARI