instant fap

“Sjećam se 1996. godine, bila su četiri reda, 20 kvadrata trave, džombe, a danas – zvijezda vodilja”

“Sjećam se 1996. godine, bila su četiri reda, 20 kvadrata trave, džombe, a danas – zvijezda vodilja”

Mešanović je nedavno s terena sjeo u fotelju, a kako kaže ova promjena mu i nije toliko nagla obzirom da se sličnim poslom bavio i nakon što je završio profesionalni dio karijere. 

“U fudbalu sam ja već četiri, pet godina, svaki dan sam tu, međutim nije bilo ni vremena ni prostora za nešto više. Međutim, sada su se posložile stvari u gradu u kojem sam rođen i to je to”, rekao je Mešanović na početku razgovora za SportSport.ba.

S legendarnim fudbalerom smo razgovorali prije prijateljskog susreta Veleža i Budućnosti koji će na proljeće imati cilj osigurati opstanak, nakon čega će se razmišljati o nećemu većem.

“Bio je turbulentan period iz Budućnosti. Od januara smo poprilično stabilini, ako se uzme u obzir korona i cijela situacija gledajući druge klubove. To nam da je za pravo da se nadamo da u pitanje neće doći opstanak, pa ćemo u junu vidjeti šta dalje.”

Nada se većim ambicijama u sljedećoj sezoni.

“Nekako mi se više radi kada je klub amobiciozniji, trenutna Uprava u klubu je poprilično ozbiljna. Drugi klubovi su se raspadali, a mi nismo nikad. Vratili smo neke igrače, tu su Husić, Mujarić i Lugavić. Bilo je tu nekog jala proteklih mjeseci, ali mislim da smo to popravili. Hoćemo da napravimo klub.”

“Želimo pravu stabilizaciju u ova tri mjeseca i već od juna napasti nešto ozbiljno. Imam garancije od ljudi koji vode klub da će se finansije naći i samim tim otprilike možemo praviti bolji tim, trebat će nam možda tri do četiri prijelazna roka.”

Kao zvijezdu vodilju Mešanović vidi Velež gdje je igrao na početku svoje karijere. 

“Sjećam se Veleža i 1996. godine, došao sam na ovaj stadion. Bila su četiri reda, bilo je možda 20 kvadrata trave. Ovo je Velež kakav treba da bude. Među su četiri vodeća kluba u državi.

“Sjećam se svakog detalja iako je bilo prije 24 godine, sjećam se terena i svlačionica. Tako je Obad znao gdje će lopta odskočiti jer je bilo džombi po terenu. Sada je sve drugačije. Vidi se pravilan rad, oni nam mogu biti i zvijezda vodilja”, ističe Mešanović.

Cilj u narednom periodu će biti poboljšanje i infrastrukture stadiona u Banovićima počevši od reflektora na pomoćnom terenu s umjetnom travom. 

Mešanović je možda i jedini igrač koji je tokom karijere igrao za pet velikana bh. fudbala: Željezničar, Velež, Sarajevo, Slobodu i Čelik.

“Najviše sam uživao u Slobodi Željezničaru, ali svugdje mi je bilo super. Imam prijatelja u svakom klubu jer nigdje nisam zatvorio vrata.”

KOMENTARI