instant fap

Sjećanje na Hasana Hadžića ĆIKANA

Sjećanje na Hasana Hadžića ĆIKANA

In memoriam
HASAN HADŽIČ ĆIKAN
(1968-2016)
Ćikanovo dobro srce nije izdržalo.

Nekadašnji nogometaš Nk Podgrmeča a do danas vjerni navijač, simpatizer i radilica za sve. Pripadnik 5.korpusa Armije BiH koji je sa slobodom zamijenio uniformu nogometnim dresom kojeg je svojim znanjem i zalaganjem topio znojem za primjer svim saigračima.

Voljeni klub je od posljednje, 2. kantonalne lige doveo do praga tadašnje 1. Lige BiH , što se i danas smatra najvećim uspjehom kluba u njegovoj istoriji.

Zaslužio je H.H. Ćikan da mu ime stoji zlatnim slovima ispisano u istoriji kluba i grada. Grada u koji je srcem i ljubavlju došao i isto tako ga volio, učestvujući u njegovom kulturnom i sportskom životu kao uposlenik u Sportskoj dvorani.

Pomagao je nesebično i ljude i životinje, isticao se humanitarnim radom u zbrinjavanju i ishrani pasa lutalica. Ljekarskim pregledima je utvrđeno da se sportom bavio na sopstvenu odgovornost jer je od rođenja živio sa jednim bubregom, čime je mogao ugroziti svoj život ako bi došlo do poremećaja ili zastoja u radu organa. To mu je kasnije zadavalo zdravsrvene probleme konstantno visokim krvnim pritiskom a u posljednje vrijeme i u normalnom radu srca. Srce sportiste, veliko i humano, počelo je zastajkivati i usporenije raditi, što je loše uticalo na pluća i stvaralo mu poteškoće u disanju.

Neka je našem dobrom Ćikanu Veliki rahmet i da mu se dragi Allah smiluje i podari dženet.
EL FATIHA !

KOMENTARI