Sjećanje na Kapetana: Odata počast heroju koji je poginuo spašavajući ranjenog saborca

HomeVijestiBiH

Sjećanje na Kapetana: Odata počast heroju koji je poginuo spašavajući ranjenog saborca

Na hadž iz BiH ide 1.411 osoba: Najmlađi budući hadžija ima 18, a najstariji 90 godina

 

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana općine Centar” i Sekcije 105. motorizovane brigade u petak, 4. novembra u haremu Alipašine džamije položeno je cvijeće i odata počast na mezar heroja odbrambeno-oslobodilačke borbe Esada Bajramovića Kapetana, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.

Ovom prilikom članovi porodice, saborci, predstavnici vlasti i boračkih udruženja učenjem Fatihe i minutom šutnje odali su dužnu počast poginulim borcima.

U ime Općine Centar cvijeće su položili pomoćnica općinskog načelnika za boračko invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić, šef odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Adis Adilović te vijećnik Velija Katica.

O hrabrosti i životnom putu heroja koji je zajedno sa nekoliko svojih saboraca poginuo na Nišićkoj visoravni govorio je njegov prijatelj i saborac predsjednik Sekcije 105. motorizovane brigade Mustafa Rustemagić.

On je prisutne podsjetio da je Esad Bajramović Kapetan kao borac Armije RBiH spašavajući ranjenog saborca poginuo 7. novembra 1994. godine na Nišićkoj visoravni prilikom oslobađanja više okupiranih sela i zaseoka.

Kako je protokolom planirano, članovi porodice, prijatelji, saborci i predstavnici vlasti i boračkih udruženja iz Centra posjetili su mjesto pogibije Ese Bajramovića na Nišićkoj visoravni, gdje je položeno cvijeće ispred spomen-ploče i odata dužna počast ovom hrabrom borcu Armije RBiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0