Sjećanje/ „Nit si Sana, nit si Zdena“

Sjećanje/ „Nit si Sana, nit si Zdena“

Sjećamo se svi poznatog stiha „Nit si Sana, nit si Zdena“  naše Sanske grupe „ IME“ .

Grupu „ IME“ osnovao je Admir Budimlić, bubnjar i autor, ne toliko davne 1997. godine.  Startni  dio ekipe , bio je iz Bugojna, što je stvaralo probleme prilikom proba i nastupa. Odmah pri osnivanju, izbacuju album „ Ni u svađi, ni uljubavi „. Na tom albumu, kako autor se pojavljuje Saša Lošić, i gostuje poznati folk pjevač, Semir Cerić Koke. Godinu dana poslije, nastupaju na festivalu u Bihaću, sa pjesmom „ Tvoje oči“, te su tu prošli nezapaženo, kao i njihov album iz 1999. godine „ Nedeljom i praznikom“. Dvije godine nakon tog albuma, 2001. godine, ponovno se pojavljujuna festivalu u Bihaću, ovog puta sa pjesmom „ Poštar treće smjene „  koja je bila i više nego zapažena.

Te, dosta uspješnije 2001. godine,  Admir, sa svojom grupom „IME“ izbacuje još jedan zerliji album sa dosta kvalitenim pjesmama. Na albumu koji se zvao „ Vunena vremena“ pjesme  „Marcipan“ , „Amela“ , „Vještica „ te „Ne prati me na violini“ u kojoj Admir citira svog omiljenog autora Balaševića, bili su pravi hitovi. Tada, u sastavu grupe „ IME“  osim Admira Budimlića, bili su i : pjevač, Saša Brandić,  gitrista Herdin Rekanović te basist Senad Bektaš.

Grupa „IME“ , nakon njihovog  zadnjeg albuma, izbacuje još  par kvalitetnih singlova kao što su : „Život teče, a tebe nema“, „Munira stjuardesa“ , „Dole u komšiluku“ i „Mazi me, gazi me“ .

Nažalost Admir odlazi u Francusku sa svojom ženom Azelmom , koja je bila nastavnik Engleskog jezika u O.Š. „Hasan Kikić“ ovdje u Sanskom Mostu, i sinovima Harisom i Adyanom. U međuvremenu, Haris i Adyan dobili su još jednog brata Khana.

Dok je najstariji od njih, krenuo tatinim putem, i pored toga što ima svoj bend, ide i na Muzički fakultet u Francuskoj, Adyan je odabrao najvažniju sporednu stvar na svijetu,i plavokosi  Adyan trenutro igra za ekipu  „F.C.  Antibes“ iz istoimenog  grada. Za omalenog, ali i najslađeg od njih trojice, Khana, još je prerano, no u svakom pogledu, pretpostavljamo da će biti glumac.

Šta bilo, da bilo, svakom od njih, istinski želimo svu sreću, ma koji god oni put odabrali.

KOMENTARI