instant fap

Sjednica kolegija Skupštine USK

Sjednica kolegija Skupštine USK

U Bihaću je održana redovna 82. sjednica Kolegija Skupštine U-S kantona. Predsjedavajući Skupštine Farko Hodžić je u uvodu sjednice upoznao članove kolegija sa činjenicom da bivši predsjedavajući Skupštine Admir Hadžipašić uporno odbija izvršiti primopredaju unatoč činjenici da mu je klub Bošnjaka izglasao nepovjerenje kao što je to uradila i Skupština na posljednjoj vanrednoj sjednici. I u prošlom mandatu Hadžipašić je prije kraja mandata razriješen dužnosti predsjedavajućeg Skupštine, kako tada tako i danas, veoma teško prihvata činjenicu da u Skupštini neće kao predsjedavajući imati privilegiran status i da će biti ravnopravan svim ostalim skupštinskim poslanicima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolegij je zatražio da se provjeri i činjenica da je Hadžipašić izvan radnog vremena koristio skupštinsko vozilo – Pasat i usput razbio vrata na ovom vozilu. Ukoliko se utvrdi da je vozilo korišteno izvan radnog vremena i u privatne svrhe, kolegij će zatražiti da se svi troškovi sanacije štete pokriju iz primanja samog Hadžipašića. Kolegij je jednoglasno utvrdio i dnevni red za narednu sjednicu koja će se održati u srijedu 04.12.2013. g.

U okviru tačke dnevnog reda ostala pitanja na prijedlog predsjednika kluba poslanika SDA Asima Kambera usvojen je zaključak: da Vlada na čelu sa premijerom Lipovačom i ministricom financija Azeminom Helić u hitnoj proceduri uputi Rebalans budžeta za 2013. i  Nacrt budžeta za 2014., što je u skladu sa Zakonom o budžetima Federacije i zahtjevom MMF-a, da svi nivoi vlasti budžete moraju donijeti do 10.12. tekuće godine.

Topčagić na ledu

Predsjednik kluba SBB-a Nermin Bećirbegović je iskoristio priliku da upozna članove kolegija o pokretanju smjene ministra za boračka pitanja Mirsada Topčagića, koji će biti razmatran na narednoj sjednici nakon inicijative u pisanom obliku. Predsjedavajući Skupštine Hodžić je na kraju upoznao članove Kolegija da bivši predsjedavajući Skupštine Hadžipašić nije uopće dostavio Vladi na očitovanje inicijativu Kluba poslanika SDA o izglasavanju nepovjerenja. To je nažalost i usporilo sazivanje nastavka vanredne sjednice na kojoj će se glasati o povjerenju Vladi USK. Prema izjavi aktualnog predsjedavajućeg Hodžića, ovu inicijativu je on uputio prošle sedmice a rok Vlade za očitovanje je u utorak.

dnevni red-1

KOMENTARI