Skakači iz cijelog svijeta poželjeli sreću skakačima sa Starog mosta

HomeVijestiBiH

Skakači iz cijelog svijeta poželjeli sreću skakačima sa Starog mosta

Ako EU ukine pomjeranje sata, i BiH će

U Mostaru se sutra održava takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, a od skakača Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva iz svih krajeva svijeta stigle su poruke podrške. Oni su poželjeli sreću kolegama, te pozdravili Bosance i Hercegovce uz nadu da ćemo ih ponovo gledati već naredne godine.Na sutrašnjem takmičenju nastupit će 40 skakača iz cijele regije, a čestitke i poruke ohrabrenja pristigle su im iz svih krajeva svijeta.

Naime, iz Francuske, Španije, Kanade, Australije i Kolumbije javile su se Red Bull Cliff Diving zvijezde koje smo proteklih godine gledali u Mostaru: Britanac Gary Hunt, Meksikanac Jonathan Paredes, Kanađanka Lysanne Richard, Australka Rhiannan Iffland i Kolumbijac Orlando Duque.

“Veoma sam sretan da će tradicionalni skokovi sa Starog mosta biti održani. Volio da mogu biti tu s vama. Veliki pozdrav iz Francuske, nadam se da ćemo se vidjeti uskoro”, poručio je Hunt, osvajač osam šampionskih titula i dvostruki pobjednik na Starom mostu.

“Čuo sam za takmičenje i želim da sve prođe dobro. Jako mi nedostajete i nadam se da ćemo se vidjeti sljedeće godine”, rekao je Paredes, pobjednik prvog Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru 2015.

“Ova vijest me jako obradovala. Želim vam sjajne i sigurne skokove u hladnu Neretvu, zabavite se i uživajte. Jedva čekam da vas opet vidim, nadam se da će to biti sljedeće godine”, poželjela je Richard, pobjednica prvog takmičenja za žene na Starom mostu 2016.

“Pozdrav svima u BiH, raduje me i jako sam uzbuđena što ste odlučili organizovati skokove. Puno zagrljaja i sve najbolje na takmičenju”, poruka je od Iffland, četvorostruke šampionke i prošlogodišnje pobjednice u Mostaru.

“Čestitam što nastavljate takmičenje u tradicionalnim skokovima. Hvala vam što čuvate tu tradiciju. Nadam se da ćemo vrlo brzo biti u prilici da ponovo budemo zajedno i skačemo sa prelijepog Starog mosta”, izjavio je veliki prijatelj Mostara, legendarni Duque.

Elitne svjetske skakače i skakačice smo po šesti put u našoj zemlji trebali gledati 26. septembra, tačno dva mjeseca nakon sutrašnjeg takmičenja. Nažalost, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo je ove godine odgođeno zbog aktuelne situacije i otežanog putovanja u cijelom svijetu.

Takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u nedjelju 26. jula počinje u 16h. U skladu sa mjerama i preporukama zdravstvenih organizacija, uživo će ga gledati svega 300 gledalaca uz zaštitne maske i socijalnu distancu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0