instant fap
NaslovnicaBiH

Skandal: Kanadska ekskurzija od 40.000 KM!

Skandal: Kanadska ekskurzija od 40.000 KM!

Aviokarte Denisa Bećirovića (SDP) i Milorada Živkovića (SNSD) za Kanadu, u biznis-klasi, plaćene po 6.900 KM • Bećirović već na putu u Brazil

Skori sedmodnevni boravak šesteročlane delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Otawi, glavnom gradu Kanade, koštao je poreske obveznike naše države nevjerovatnih 40.000 KM.

Ovo se samo odnosi na troškove avioprevoza i dnevnica, a konačan iznos bi bio i daleko veći da se plaćao i smještaj, koji je u ovom slučaju, na sreću građana BiH, platio domaćin.

Biznismeni iz Parlamenta

Samo za aviokarte utrošene su enormne 32.000 KM. I dok je za članove delegacije (prevodioca i sekretara u PSBiH) te zastupnika SNSD-a Dragu Kalabića plaćena aviokarta za ekonomsku klasu do Kanade u iznosu od po 3.500 KM, članovi Kolegija, kako to obično i biva – ne pristaju da se miješaju sa “običnim” svijetom.

U skladu s tim, karta za biznis-klasu kojom su do Otawe putovali predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Milorad Živković (SNSD) i jedan od njegovih zamjenika Denis Bećirović (SDP) plaćena je čak 3.400 KM više od članova delegacije – po 6.900 KM. 600 KM više od toga (ukupno 7.500 KM) koštala je aviokarta u biznis-klasi za izaslanika Martina Raguža (HDZ 1990), a do razlike u cijeni je došlo zbog promjene njenog nosioca: naime, bilo je planirano da na put ide predsjedatelj Doma naroda PSBiH Dragan Čović.

Istovremeno, svi članovi delegacije dobili su po 1.000 KM dnevnica (120 KM po danu), a plaćeno im je i po jedno noćenje u Zagrebu na proputovanju do Kanade, za što su potrošene dodatne 2.000 KM.

Karneval u Rio de Janeiru

Samo što se vratio u Sarajevo, član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH esdepeovac Denis Bećirović otišao je na novo putovanje u Rio de Janeiro, u Brazil. Oslobođenje doznaje kako je i za ovo putovanje već dobio akontativno dnevnice više od 1.000 KM, isto kao i Ognjen Tadić (SDS), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, koji je otišao na isto putovanje.

I za ovo putovanje građani BiH će platiti samo aviokarte u iznosu od po 5.000 KM. Sve u skladu sa sloganom SDP-a – država za čovjeka. Država za Denisa. I još ponekog bližeg.