instant fap

SKANDALOZNO: Federalna vlada u obračunu s neposlušnim medijima

Da su informacije do kojih smo došli zaista utemeljene svjedoči i činjenica da je Finansijskoj policiji FBiH već proslijeđen nalog za finansijsku kontrolu poslovanja TV1

Izvršna vlast u Federaciji BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem odlučila je da se konačno obračuna sa medijima koji neće, niti mogu, niti žele podržavati njegovu stranku i njegovog lidera Zlatka Lagumdžiju.

Naime, umjesto da se premijer Nikšić ozbiljno počne baviti svojim poslom, vjerovatno po nalogu lidera i rukovodstva stranke, razradio je „pakleni“ plan (i)legalnog gašenja medija koji nisu pod kontrolom nove koalicione klike na čelu sa liderom Zlatkom Lagumdžijom i Avazovim utemeljiteljem Fahrudinom Radončićem.

Kako saznajemo za ostvarenje zacrtanih ciljeva premijer Nikšić, (ne)zvanično je zadužio Finansijsku policiju FBiH i Poreznu upravu FBiH, a čitava operacija trebala bi biti izvedena pod „kišobranom“ Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Inspektori su dobili nalog da krenu u “napad” na Slobodnu Bosnu, Dane, Oslobođenje i TV1.

A da su informacije do kojih smo došli zaista utemeljene svjedoči i činjenica da je Finansijskoj policiji FBiH već prosljeđen nalog za finansijsku kontrolu poslovanja TV1.

(Cijeli tekst pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, 30. avgusta) 

KOMENTARI