instant fap

Škoda će 13. aprila predstaviti osvježeni Kodiaq

Škoda će 13. aprila predstaviti osvježeni Kodiaq

Nakon što je predstavila dva regionalna modela, Octaviju Pro za Kinu i Kushaq za Indiju, Škoda planira i debi jednog globalnog modela.

Radi se o najvećem češkom SUV-u Kodiaqu koji je prošao tretman “zatezanja bora”, a taj tretman između ostalog uključuje diskretno redizajnirana LED svjetla naprijed i nazad.

Škoda je objavila skice kojima najavljuje osvježeni Kodiaq čije je predstavljanje zakazano za 13. april.

Superb je bio prvi model češkog proizvođača koji je dobio matrix LED svjetla, a koja je potom usvojila i najnovija Octavia. Stoga se vjeruje da će i Kodiaq dobiti svjetla visoke tehnologije koja se automatski prilagođavaju ovisno o nadolazećem saobraćaju.

Svjetla su tanja nego ranije i predstavljaju dio promjena prednjeg dijela jer je redizajniran i poklopac motora te maska koja ima uspravniji šestougaoni izgled s dvostrukim vertikalnim letvicama. Dio branika je širi donji usisnik zraka s bočnim elementima u obliku slova L, a tu su i umeci s aluminijskim izgledom.

Nazad su također redizajnirana LED svjetla s drugačijim svjetlosnim potpisom i ravnijom verzijom tradicionalno C oblika. Ta svjetla izgledaju tanje nego ranije i prate promjene na prednjem dijelu. Očekuje se i nešto drugačiji dizajn branika, kao i novi dizajn felgi te nove opcije boja.

Škoda Kodiaq je i dalje najbrži SUV sa sedam sjedišta na stazi Nurburgring, a osvježeni model dolazi sa tehnološkim poboljšanjima o kojiim zasad nema detalja. Očeuje se najnoviji i najveći infotainment sistem te bogat paket sigurnosne opreme. U ponudi motora će biti “najčišći” 2,0-litarski TDI Evo motor iz Volkswagen Grupe, a očekuje se i hibridna verzija.

Kodiaq je veoma uspješan na tržištu te je od 2016. godine prodan u više od 600.000 primjeraka. Smatra se prvim istinskim Škodinim SUV-om jer je Yeti više bio visoki hatchback.

KOMENTARI