instant fap

Škoda objavila još jednu fotografiju nove Fabije

Škoda objavila još jednu fotografiju nove Fabije

Premijerno predstavljanje četvrte generacije Škodinog popularnog modela Fabia očekuje se ovog proljeća,

Društvu automobila iz B segmenta uskoro će se pridružiti i četvrta generacija Škodinog popularnog modela Fabia, a na posljednjoj objavljenoj (uvodnoj) fotografiji češke automobilske kompanije pod okriljem VW-a ne može se vidjeti mnogo od nove Fabije čije osnovne konture, očekivano, podsjećaju na Škodin nešto veći model Scala.

Već se zna da će nova Fabia biti šira, duža i viša od prethodnice, što je osigurala platforma MQB-A0 na kojoj su zasnovane aktuelne generacije “rodbinskih“ modela (VW Polo, SEAT Ibiza i Audi A1), a s povećanim dimenzijama stiže više prostora u kabini i prtljažnom prostoru.

Još praktičnija karavanska karoserijska verzija trebala bi biti spremna do kraja naredne godine, a “srce“ nove Fabije je poznati 1,0-litarski trocilindarski turbobenzinski motor (TSI Evo) koji će u snažnijem izdanju proizvoditi 110 KS i 200 Nm obrtnog momenta.

Za prijenos snage na prednju osovinu kupci će moći da biraju ručni 6-stepeni ili automatski 7-stepeni mjenjač sa dva kvačila (DSG), a sportska verzija nove Fabije koju bi opet krasila oznaka vRS nije planirana.

KOMENTARI