instant fap

Škoda proizvela 15-milioniti automobil

Škoda proizvela 15-milioniti automobil

Jubilarni primjerak srebrna “škoda octavia”, treće generacije – napustila je matičnu tvornicu Mlada Boleslav.

Vozilo će kao VIP-limuzinu koristiti Škoda Tehnološki centar Česana.

Ova impresivna brojka, 15 miliona proizvedenih vozila, nedvojbeno govori u prilog dinamičnom rastu marke Škoda. Od toga je trećina tj. pet miliona vozila prodato samo u posljednjih šest godina.

Do 2018. češki proizvođač namjerava povećati godišnju prodaju na najmanje 1,5 miliona primjeraka.

Sa 939.200 prodatih vozila u 2012. Škoda je srušila sve rekorde u svojoj 118 godina dugoj historiji postojanja.

– Cijeli ŠKODA tim veoma je ponosan na ovaj milionski jubilej – rekao je predsjednik Uprave  Škode Winfried Vahland, saopćeno je iz te kompanije.

– Petnaest miliona proizvedenih automobila oslikava veličanstven razvoj marke “škoda”. Već 118 godina stvaramo vozila, od davne 1905. Zbog toga se ubrajamo među svjetske proizvođače automobila s najdužom tradicijom – dodao je Vahland.

U godinama koje dolaze Škoda će nastaviti tempo kojim napreduje, kako bi do 2018. podigla prodaju na minimum 1,5 miliona vozila.

Najveća modelska ofanziva u historiji ovog branda uspješno se nastavlja s modelima “citigo”, “rapid” i sada s novom “škoda  octavijom”.

U 2013. Škoda će predstaviti čak osam novih i redizajniranih vozila. Klasa za sebe nova “škoda octavia” stiže ovih dana na tržište Njemačke i Češke, a već u narednim sedmicama se popularna češka limuzina može očekivati i na ostalim tržištima svijeta.

KOMENTARI