instant fap
NaslovnicaUncategorized

Skok sa 11.180 metara: Pogledajte kako profesionalni kaskader obara 4 ekstremna rekorda u 10 minuta

Skok sa 11.180 metara: Pogledajte kako profesionalni kaskader obara 4 ekstremna rekorda u 10 minuta

Učinio je to na način da je skočio iz aviona s visine od 11.180 metara, nakon toga je letio brzinom od 180 kilometara na sat uz pomoć posebnog odijela, a u roku od 9 minuta i šest sekundi preletio je 26 kilometara

Profesionalni američki kaskader Jhonathan Florez napravio je nesvakidašnji poduhvat. Naime, on je u svega deset minuta oborio četiri Guinnessova rekorda i sve dokumentovao kamerom.

Učinio je to na način da je skočio iz aviona s visine od 11.180 metara, letio brzinom od 180 kilometara na sat uz pomoć posebnog odijela, a u roku od 9 minuta i šest sekundi preletio je 26 kilometara. To sve izveo je na temperaturi od minus 45 stepeni Celzijusa, prenosi Daily Mail.

Srušio je rekorde u visini skoka, dužini leta, brzini horizontalnog leta te u pređenoj kilometraži, a na visini od 1.200 metara otvorio je padobran.

Akrobacija koju je izveo u Kolumbiji snimao je kamerama koje su bila prikačene na kacigi i na leđima. Bio je to, kako je rekao, osjećaj kojeg je nemoguće opisati riječima:

“Osjećao sam se sjajno kada sam završio skok. Bio je to najbolji trenutak u mom životu, a oboriti sve te rekorde u jednom skoku je nevjerovatno”, kazao je 29-godišnji Florez i dodao:

“Moraću se malo smiriti od sličnih stvari, jer mi je žena prestravljena da bi mi se nešto loše moglo desiti”.