instant fap

Škola sporta u Sanskom Mostu

Škola sporta u Sanskom Mostu

Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja općine Sanski Most   pokreće Univerzalnu školu sporta za djevojčice i dječake uzrasta od 5 go 10 godina.

Cilj je da se pomogne djeci da u budućnosti budu zdravija, te da se formiraju kao zdrave ličnosti i na taj način lakše integriraju u društo.
Kako nas je upoznao nastavnik Rasim Fifić, sekretar Udruženja, u sanskoj općini vlada veliki interes za ovaj projekat što je potvrdio i održani sastanak sa zainteresiranim roditeljima koji žele da njihova djeca pohađaju ovu školu. Prvi trenig i upis djece zakazan je sutra u 17 sati u fiskulturnoj sali O.Š. „Peti oktobar“.

Fifić naglašava, da je cilj ovog projekta je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeci će se tokom pohađanja škole kroz razne aktivnosti omogući pravo na sport, igru, radost i veselje, zdrav život i zdrave navike.

Igrajući se djeca će učiti osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova počev od gimnastike, vježbi oblikovanja, sportkih ugarasa loptom, aktetile i šafetnih igara. Sadržaje Univerzalne škole sporta provodit će isključivo obrazovana i stručna lica sa višegodišnjim iskustvom. Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja uputilo i poziv  roditeljima da uključe svoju djecu u ovaj značajan projekat

KOMENTARI