instant fap

Škole počele sa nastavom, međutim problemi sa grijanjem ostaju

Škole počele sa nastavom, međutim problemi sa grijanjem ostaju

Najveći problem je bio sa osnovnim školama u Bužimu, jer učenici nisu imali prijevoz niti grijanje, no ovaj problem je, barem djelomičnom, riješen.

Nakon jednosedmičnog prekida škole na području cijelog USK zbog vremenskih neprilika, jučer su svi učenici sa Kantona započeli sa nastavom. Najveći problem je bio sa osnovnim školama u Bužimu, jer učenici nisu imali prijevoz  niti grijanje, no i ovaj problem je, barem djelomičnom, riješen.

Na osnovu dogovora sa sastanka održanog u subotu između autoprijevoznika, načelnika Općine Bužim i direktora osnovne škole, učenici osnovnih škola u Bužimu od danas imaju redovan prijevoz. Nastava se ipak odvija u tri smjene sa skraćenim časovima zbog problema sa grijanjem i kvara jedne peći.

Međutim, i taj problem bi trebao biti riješen kroz nekoliko dana nabavkom nove. Ministar obrazovanja u Vladi USK Adis Muharemović rano jutros lično je doputovao u Bužim i posjetio osnovnu školu kako bi se uvjerio da li je nastava krenula i u kakvim uvjetima ova ustanova radi. Kako kaže spreman je da uvede reda u obrazovanje kako ubuduće ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih problema.

Problema u izvođenju nastave imala je i OŠ Kamenica. Naime, u februaru prošle godine uslijed olujnog vjetra uništen je  krov sportske dvorane. Mještani ovog bihaćkog naselja prikupili su vlastitih 5.000 KM i preko Grada Bihaća koji je proveo potrebnu tendersku proceduru, obnovili su krov i na taj način omogućili normalno odvijanje nastave.

Iako je ovaj projekat sanacije krova u OŠ Kamenica realiziran uspješno, prema riječima diretkorice Midžić grijanja imaju za još jednu sedmicu, što stvara dodatne poteškoće u izvođenju nastave. Osim ovoga, sredstvima Grada Bihaća  realiziran je i projekat uvođenja grijanja u područnu školu Izačić.

KOMENTARI