instant fap

Skupština Crne Gore: Umalo tuča poslanika DF-a i obezbjeđenja

Skupština Crne Gore: Umalo tuča poslanika DF-a i obezbjeđenja

Uoči sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj treba da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade i smjeni predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, došlo je incidenta u kojem su učestvovali poslanici Demokratskog fronta i pripadnici obezbjeđenja Skupštine.

Poslanici DF-a, koji su se danas vratili u skupštinske klupe nakon više od sedam mjeseci bojkota, nisu dozvolili obezbjeđenju Skupštine da ih pretrese prilikom ulaska. Nastalo je guranje između poslanika i obezbjeđenja, bilo je psovki, a poslanici DF-a su ipak ušli u zgradu Skupštine.

Nakon toga, razvili su transparent “Sloboda ili ništa” i počeli skandirati: “Milo lopove.”

skupstina crne gore - df3

U sali Skupštine je danas prisutno pojačano obezbjeđenje.

Održavanje sjednice parlamenta neizvjesno je nakon što je otkazana rasprava o tom aktu na Zakonodavnom odboru.

Predstavnici opozicionih Demosa, URE i Socijaldemokratske partije predložili su profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade izbornog povjerenja, Raška Konjevića za ministra finansija, Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

skupstina crne gore - df2

S druge strane, Socijalistička narodna partija predložila je Veselina Bakića za ministra finansija, a Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja i poručila da ukoliko taj predlog ne bude prihvaćen u cjelini, neće učestvovati u Vladi izbornog povjerenja.

Odložena sjednica Skupštine Crne Gore

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj je trebalo da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade i smjeni predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, otkazana je, odlučeno je na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Sjednica je otkazana jer premijer Milo Đukanović još uvijek nije dostavio spisak kandidata za nove ministre, jer mu je opozicija uputila dvije odvojene liste. Predstavnici opozicionih Demosa, URE i Socijaldemokratske partije predložili su profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade izbornog povjerenja, Raška Konjevića za ministra finansija, Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

Socijalistička narodna partija predložila je Veselina Bakića za ministra finansija, a Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja i poručila da ukoliko taj predlog ne bude prihvaćen u cjelini, neće učestvovati u Vladi izbornog povjerenja.

Nakon što je Kolegijum otkazao sjednicu Parlamenta, Demokratski front pozvao je opozicione partije da formiraju Vladu.

„DF poziva Demos, SDP, URA-u, Pozitivnu Crnu Goru i Demokrate da u Skupštini Crne Gore formiramo tehničku vladu, smijenimo Vladu Mila Đukanovića i DPS i Bošnjake ostavimo u opoziciji“, kazao je funkcioner DF-a Anadrija Mandić.

Funkcioneri DF-a su završili konferenciju za novinare skandirajući: „Milo lopove“.

Poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je sjednica odložena do daljnjeg.

Ranije danas, u Skupštini se dogodio incident između poslanika DF-a i obezbjeđenja, kada je umalo došlo do tuče.

KOMENTARI