Skupština USK: Zastupnici protiv odluke o kreditnom zaduženju

HomeUncategorized

Skupština USK: Zastupnici protiv odluke o kreditnom zaduženju

Upitna većina?

Zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) nisu  usvojili odluku o kratkoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od sedam miliona maraka, čime je dovedena u pitanje isplata regresa i zaostalih toplih obroka budžetskim korinicima. Premda su poslanici u novembru prošle godine dali “zeleno svjetlo” Vladi da pokrene proceduru kratkoročnog kreditnog zaduženja, danas su glasali drugačije.

Opozicija je, sa devet suzdržanih i dva glasa protiv, nadglasala poziciju, čijih 15 glasova nije bilo dovoljno za odluku o zaduženju. Za razliku od opozicije, zastupnici SDA smatraju da se radi o regularnomj proceduri, koja se godinama prakticira i nužna je da bi budžet funkcionirao.

U ovoj stranci procjenjuju da odluka nije prošla samo iz razloga što neki od zastupnika nisu prisustvovali današnjoj sjednici Skupštine. Zastupnici su u prvom dijelu zasjedanja usvojili Prijedlog zakona o izmjenam a i dopunama Zakona o pružanju besplatne pravne pomod, a nakon duže rasprave i primjedaba opozicije, dali i saglasnost na izmjene Zakona o prostormnom uredenju i gradenju. Usvojen je takoder i Nacrt zakona u unutrašnjim poslovima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0