instant fap

Smijenjeni ministar MUP-a KS Muhamed Budimlić oštetio proračun za 90.000 KM

Iako su, naime, stalno zaposleni kao ministrovi savjetnici, ni teniski trener Jesenković ni Karahasanović-Muminović nisu imali najmanje pet godina radnog staža na poslovima pomoćnika direktora u organima uprave.

Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu otvorilo je nedavno istragu protiv smijenjenog sarajevskog ministra policije Muhameda Budimlića, zbog sumnje da je oštetio proračun za 90.000 KM?!

Kako nezvanično doznajemo, odlazeći se ministar policije tereti da je u MUP-u Kantona Sarajevo zaposlio dva svoja savjetnika: Emira Jesenkovića i Lejlu Karahasanović-Muminović premda je znao da ne ispunjavaju zakonske uvjete. Iako su, naime, stalno zaposleni kao ministrovi savjetnici, ni teniski trener Jesenković ni Karahasanović-Muminović nisu imali najmanje pet godina radnog staža na poslovima pomoćnika direktora u organima uprave, kako nalažu zakonski propisi.

No, činjenica da je kantonalni proračun (samo u slučaju nezakonitog zapošljavanja savjetnika) osiromašio za 90.000 KM Muhamedu Budimliću nije predstavljala smetnju da posljednje dane svog ministarskog mandata iskoristi kako bi potrošio još koju tisuću maraka.

Tako je Budimlić potpisao putne naloge tajniku MUP-a Kantona Sarajevo Edinu Zahiragiću i zamjeniku komandira Specijalne jedinice Ilhanu Šabiću, koji su po ministrovom nalogu otišli u Njemačku, na Sajam sigurnosti u Essenu. (S.M.)

KOMENTARI