Smotra znanja i stvaralaštva sanskih osnovaca

HomeUncategorized

Smotra znanja i stvaralaštva sanskih osnovaca

Izgradnja multifunkcionalne sale i uređenje prostora oko kina

U organizaciji Osnovne škole “Hasan Kikić”, danas je u prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu održana završna smotra znanja i stvaralaštva učenika sanskih škola pod nazivom “Domovina u mom srcu”.

Radi se o tradicionalnom događaju koji se organizira po završetku školske godine, kada se nagrađuju učenici koji su pokazali najbolje znanje u učenju i takmičenjima iz raznih oblasti.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakavši zadovoljstvo što prisustvuje ovakvom događaju.

On je rekao kako će lokalne vlasti obezbjediti novčana sredstva za učenike generacije u osnovnim školama, ali i za najbolje učenike u pojedinim odjeljenjima u sanskim obrazovnim ustanovama. Načelnik Avdagić je istakao važnost znanja te pozvao na njegovanje kulture knjige i čitanja.

U ime domaćina prisutne je pozdravila direktorica Osnovne škole “Hasan Kikić”, Edina Šuvalić, poželivši takmičarima puno sreće. Program završne smotre uključio je recitale i nastupe dramskih sekcija te dodjelu diploma i priznanja najuspješnijim učenicima koji su predstavljali Općinu Sanski Most na kantonalnim i federalnim takmičenjima iz znanja, stvaralaštva i sporta te nastavnicima koji su uspješno pripremali učenike za takmičenja.

Današnji događaj imao je i takmičarski karakter te se prisutnima predstavila svaka od škola ranije pripremljenim tačkama, dramskim predstavama ili muzičko scenskim nastupima. Nastupe je ocjenjivao žiri kojeg su činili predstavnici svih škola te su na kraju proglašeni najuspješniji učesnici ovogodišnje smotre znanja i stvaralaštva

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0