instant fap

Snijeg i susnježica za kraj 2018., a objavljena i prognoza za prve dane 2019. godine

Snijeg i susnježica za kraj 2018., a objavljena i prognoza za prve dane 2019. godine

U Bosni se danas očekuje oblačno vrijeme. U nizinama pada kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -1; Bihać, Sarajevo i Stolac 0; Bugojno, Jajce, Livno, Široki Brijeg i Sokolac 1; Drvar, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 2; Banja Luka, Trebinje i Tuzla 3; Bijeljina, Doboj i Zvornik 4; Brčko i Gradačac 5; Mostar 6; Neum 7 stepeni.

U nizinama će padati kiša. Snijeg ili susnježica iznad 500 metara nadmorske visine. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Pretežno oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni. 

Objavljena je prognoza i za prve dane Nove godine:

Utorak – u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u jutarnjim satima, u istočnim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

Srijeda – u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa sjevera. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom, na sjeveru Bosne sa kišom. Slab snijeg ili susnježica se prognoziraju i na sjeveru i istoku Hercegovine. U jutarjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

Četvrtak –  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 8 stepeni, navedeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

KOMENTARI