instant fap

Snijeg zadaje probleme stanovnicima Bihaća

Snijeg zadaje probleme stanovnicima Bihaća

Već četvrti dan snijeg predstavlja veliki problem stanovnicima Bihaća. Visina snijega na ulicama ovog grada na sjeverozapadu BiH iznosi 31 centimetar, a snijeg i dalje pada.

Iako je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stanovnici prigradskih naselja nezadovoljni su stanjem na prometnicama, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Nakon jučerašnjeg zajedničkog sastanka nadležnih općinskih službi i ustanova zaduženih za zimsko održavanje prometnica, održana je i konferencija za novinare, na kojoj su čelnici Javnog komunalnog preduzeća Komrad, Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Bihać i Civilne zaštite upoznali javnost sa aktivnostima u posljednja 24 sata.

Kako je istakao Smail Toromanović,  savjetnik načelnika Općine Bihać, sve ekipe zimskih službi su na terenu i grad se danonoćno čisti. Volonteri Crvenog križa Općine Bihać posjećuju stare i iznemogle osobe.

Snijeg i dalje pada na području Općine Bihać, ali iz zimskih službi poručuju da panici nema mjesta te da će sve ulice biti prohodne.

Oslobođenje

KOMENTARI