instant fap

Snijeg zatrpao Sanski Most

Jučer je u Sanskom Mostu pao prvi ozbiljniji ovogodišnji snijeg. Prvi snijeg ove zime prouzrokovao je određene poteškoće u normalnom odvijanju svakodnevnog života.

Najproblematičnije bilo je u odvijanju saobraćaja, koji se odvija usporeno, a vozačima se preporučuje opreznija vožnja, posebno u višim područjima gdje je zimski pokrivač veći. Putevi koji povezuju Sanski Most sa ostatkom svijeta su prohodni, ali se saobraćaj njima odvija otežano, a policija vozačima preporučuje obaveznu upotrebu zimske opreme.

Snijeg i niske temperature uzrokovali su otežano odvijanje saobraćaja na lokalnim putevima i gradskim ulicama. Kako nas je informisao direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sana“ Senad Mešanović, putevi u gradu su prohodni, radnici i mehanizacija ovog preduzeća nalaze se na terenu od ranih jutarnjih sati, i odgovorni u ovoj firmi ističu kako su na ovim poslovima angažirani svi kapaciteti preduzeća, te da zimska služba spremno dočekuje predstojeće snježne padavine.

Veliki broj građana Sanskog Mosta danas je ispunio obavezu koju propisuje odluka o komunalnom redu, a kojom se nalaže čišćenje snijega ispred privatnih objekata. Također, prema informacijama nadležnih, sniježne padavine nisu uzrokovale probleme u snabdjevanju Sanskog Mosta električnom energijom i pitkom vodom, niti u drugim segmentima funkcionisanja života u gradu. Meteorolozi za dane vikenda najavljuju nove snježne padavine, tako da će najmlađi stanovnici Sanskog Mosta, ako se prognoze ostvare, uživati u zimskim radostima.

KOMENTARI