instant fap

Snimanje spota Azre Halilović

Azra Halilović prije nekoliko sedmica objavila je njen novi singl pod nazivom „Kad zlato posivi“, koji potpisuju Hari Varešanović i Nihad Voloder. EKSKLUZIVNO POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA SNIMANJA!!

Na prostorima Švicarske i Švicarskih alpa, za ovu pjesmu snimljen je  i  video spot  pod režijskom palicom Harisa Dubice, Dj Dajo produkcije.

Izbor lokacije omogućio je i snimanje s posebnim tehničkim uređajem. DJ Dajo produkcija koristila je posebni  „leteći“ uređaj, Helicam, u kojem je plasirana kamera i koja omogućava širok spektrum snimanja, te producira posebnu estetiku slike.

Azra je dugo razmišljala i o vizaulnoj koncepciji pjesme:  „Ovaj put htjela sam pored jakih, dinamičnih spotova kao sto su „Prevari me“ i „ Samo sjećanja“ pokazati i svoju  prirodnu, jednostavnu  i senzualnu stranu.  Vidjela sam se u prirodnim ljepotama, jer je to i mjesto na kojima se nalazim kad sam tužna ili kad trebam da donesem bitne životne odluke“ – rekla je Azra.

Razlog za  saradnju s Harisom Dubicom  je taj,  što već nekoliko godina pratim njegov rad i uvijek su mi se dopadale njegove sviježe i razne ideje. Sa obzirom da se Hari bavi tek nekoliko godina s ovim poslom, fascinirana sam njegovo dostignuće i  profesionalnom pristupu prema ovom poslu. Osim toga, on je isto Sanjanin, čak smo i ista generacija, pa kako onda da nebi snimila spot pod njegovom režijskom palicom kad se sve fino uklapa?

U spotu se pojavljuje i  zgodni, talentovan maneken Amen Husejnović, rodom iz Tuzle, koji je odlično odglumio svoju ulogu. „Amen je zaista heroj! U košulji s kravatom, elegantnim cipelama i odijelu, penjao se i trčao uz razne šljunke, pozirao na kamenjima koji su bili klizavi. Podlagao se jako opasnim situacijama. Hvala Bogu nije mu se ništa desilo. Mislim da je na dan snimanja jako dobro upoznao i svicarske šume jer ih je pretrčao više puta uzduž i nizduž. Na kraju su ga svi nazvali „trčač“- smije se Azra.   Nažalost vrijeme nam nije služilo, padala je kiša i bilo je hladno. Prvu scenu smo snimali na jednom drvenom mostu ispred prelijepe prirodne kulise. Hari je jako fokusiran i ozbiljan tokom snimanja. Ponekad možda i preozbiljan u momentima kad sam mislila da je riječ o šali. Ustvari, saradnja sa Harijem je bila jedna od najluđih i najotkačenijih,  koju sam ikad imala s jednim režiserom. Dok smo mijenjali lokacije snimanja,  stali smo ispred jednog ogromnog šljunka. Pa tako mi reče Hari „Ajd popni se“! Na prvu sam se nasmijala jer sam mislila da se šali. Međutim Haris je to mislio mrtvo ozbiljno, pa sam se tako sa visokim petama i elegantnom garderobom penjala na jedan ogromni šljunak u sred šume!

Druga jako simpatična scena je bila kod vodopada. Tu se Haris zaista ispostavio jako spontan, pa mi je predložio da na minus temperaturama jednostavno uđem bosa u vodu! Posao je posao! Tako sam stajala bosa u vodi i pretvarala se pred kamerom da je sve pod kontrolom dok su mi noge brijale od hladnoće.

Na svu žalost, baš ta scena sa vodopada nije bila snimljena zbog tehničkih problema. Tako smo sutradan morali snimiti ponovo istu scenu, gdje sam se opet mrznula sat vremena u hladnoj vodi.

Neću zaboraviti Japance, Indice koji su nas stalno gledali i slikali prilikom snimanja u čamcu. Neki su čak i vikali Bolivud, Bolivud..

Čitava ekipa je bila nakon snimanja preumorna ali zato prezadovoljna postignutim rezultatima. Smatram da sam odlučila pravi potez pri izborom saradnika te i same lokacije. Hari je jako kreativan i ima smisla kako za sliku tako i za montažu. On će to sve lijepo da upakuje, a gledaoci će biti očarani kad vide spot i čuju pjesmu u tom okviru. Prezadovoljna sam saradnjom, utisci su fenomalni, i jako sam sretna što se ova saradnja desila.

[flagallery gid=63 name=Gallery]

inmedia.ba

KOMENTARI