instant fap

SNSD ulaskom u Vladu štiti Srbe u FBiH

Primarni cilj ulaska SNSD-a u Federalnu vladu jeste da pomogne srpskom narodu u tom bh. entitetu, ustvrdio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Podsjetio je i da je na osnovu sporazuma koji njegova stranka ima s HDZBiH ta stranka dobila jedno mjesto u Vladi RS-a, te da bi trebalo da neko od Srba iz SNSD-a također bude zastupljen u Vladi FBiH.

On je u izjavi novinarima na Mrakovici ponovio da RS ostaje pri stavu da se član Predsjedništva BiH iz RS-a bira neposredno i da nema promjena ovlaštenja Predsjedništva BiH.

Dodik je, komentirajući pitanje Kosova, ustvrdio da je „Kosovo nezavršen problem, bez obzira  na to što analitičari, ali i neki drugi pokušavaju da kažu da su problemi na prostoru bivše Jugoslavije riješeni”.

“Kosovo govori da nisu. To može da se ignoriše i da se silom Evropske unije i SAD-a pokušava normalizirati život, ali to ne znači da su problemi riješeni”, naveo je Dodik i ponovio da će RS biti privržena dogovoru Beograda i Prištine.

“Dotad ćemo pratiti Beograd u svim nastojanjima kojima pokušava da očuva teritorijalni integritet, što je ključno pitanje”, tvrdi Dodik.