Sočne Vehbijine jabuke (FOTO)

HomeUncategorized

Sočne Vehbijine jabuke (FOTO)

Mladi SDA uredili spomen obilježje u Zdeni

Voćar Vehbija Okčić iz sela Demiševci, Općina Sanski Most, ove godine očekuje rekordan urod jabuke iz svog voćnjaka. Prema njegovoj procjeni, voćnjak, koji se prostire na površini od oko četiri dunuma, trebao bi dati prinos između sedamnaest i osamnaest tona jabuke.

Okčić se ovom prilikom zahvalio općinskim vlastima koje su pomogle u razvoju njegovog voćnjaka, kao i svojim komšijama, mještanima Demiševaca, što su i ove godine pomogli u branju jabuka. Također, u branju plodova Okčiću su pomogle i članice Udruženja “Žene sa Sane”, te aktivisti i mladi Stranke demokratske akcije (SDA).

Voćar Vehbija Okčić iz sela Demiševci, Općina Sanski Most, ove godine očekuje rekordan urod jabuke iz svog voćnjaka….

Posted by inmedia.ba on 31. listopad 2015

Dodaje kako je trebalo dosta truda i muke oko uzgoja voćaka, ali da se na kraju sve isplatilo. Također, Okčić ističe kako u voćarstvu primjenjuje savremena agrotehnička stručna iskustva, a uspješnom urodu doprinijelo je i postavljanje protivgradne mreže , koja stabla i plodove čuva od elementarnih nepogoda.

Jabuke iz ovog voćnjaka naći će se na lokalnom tržištu u Sanskom Mostu, kaže Okčić, dodajući kako je plasman proizvedenog voća trenutno najveći problem za sanske voćare. On je ovom prilikom pozvao inspekcijske i druge nadležne organe da spriječe nelegalnu trgovinu voća koja se odvija na sanskoj tržnici, kako bi se omogućio plasman domaćih proizvoda. Svi oni koji žele, sočne jabuke mogu pronaći kod porodične kuće Vehbije Okčića u selu Demiševci.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0