instant fap

Solarij opasniji od sunčanja na plaži

Solarij opasniji od sunčanja na plaži

Ako se sunčate u solariju, imate dva puta veće šanse oboljeti od karcinoma kože nego da se sunčate na plaži, upozoravaju znanstvenici. Nadaju se da će njihove riječi pronaći put do mladih djevojaka koje su najugroženija grupa jer najčešće koriste usluge umjetnog sunčanja.

Kako su pojasnili znanstvenici, solariji zrače dva puta više od dopuštene razine zračenja, a to je iznimno opasno za ljudsku kožu. Izračuni pokazuju da 10 minuta u solariju nosi dva puta veći rizik od opake bolesti nego 10 minuta na plaži na Jadranu.

Svjetska zdravstvena organizacija ističe da su solariji smrtonosni poput cigareta i nalaze se na popisu opasnih stvari koje uzrokuju rak. Takvo alarmantno stanje dodatno je potaknulo i ovo najnovije istraživanje sveučilišta Dundee koje je rezultiralo novim strašnim otkrićima, prenosi Tportal.hr.

“Razvoj cijele industrije za umjetno sunčanje, ali i nedostatak pravila koja bi regulirala tu industriju, doveli su brojne mlade ljude u opasnost. Karcinom kože nije stvar koja se treba olako shvatiti, a sada vidimo da su solariji još opasniji nego što smo mislili”, naglasio je profesor Harry Moseley, koji je i vodio najnovije istraživanje.

KOMENTARI