instant fap

Solidarnost na djelu

Solidarnost na djelu

Sa velikom dozom empatije, Crvenom križu općine Sanski Most, obratio se Sadik Tatar da prijavi obitelj Vokić iz Gornjih Kruhara, koji žive na rubu egzistencije, inače izolovani i povučeni i mimo epidemije Korone.

Radi se o povratnicima dvije sestre i bratu, treće starosne dobi, koji veoma skromno žive, i za koje malo ko zna. Čak ni komšije iz neposredne blizine nisu znali da nas upute kako bi ih lakše pronašli.

Tatar je planinar i veliki zaljubljenik prirode – šetajući vrletima sanskih planina i brda saznao je za obitelj Vokić, te iskoristio priliku da ih posjeti i pomogne onoliko-koliko je bio u mogućnosti. 

Prilikom posjete obitelji Vokić aktivisti mobilnog tima Crvenog križa općine Sanski Most, uručili su prehrambeno-higijenske pakete, donacija američkog naroda – narodu Bosne i Hercegovine – u organizaciji OPĆINE SANSKI MOST, USAID, CATHOLIC RELIEF SERVICE, PRO BUDUĆNOST i CRVENOG KRIŽA FEDERACIJE BiH.

Obzirom da je najstariji član obitelji, vidno veoma lošeg zdravstvenog stanja, kontaktirali smo hitnu službu Doma Zdravlja Sanski Most, koji su odmah reagirali i dopremili pacijenticu na pregled, nakon kojeg je ustanovljen prelom kuka, a ista je zadržana na odjelu hirurgije opće bolnice u Sanskom Mostu.

Koristimo priliku da se zahvalimo našem planinaru Tatar Sadiku na solidarnosti i pomoći svojim sugrađanima, veoma profesionalnim službenicima ZU Doma Zdravlja Sanski Most, JZU opće bolnice Sanski Most i naprijed navedenim donatorima na zaista vrijednoj i značajnoj donaciji.

Crveni križ općine Sanski Most

KOMENTARI