instant fap

Sony prodao više od 70 milijuna PlayStation 3 konzola

Sony je prodao više od 70 miliona PlayStation 3 igraćih konzola, objavila je kompanija.
 

Sony je takođe objavio u priopštenju za javnost da je do danas prodao više od 15 miliona PlayStation Move kontrolera pokreta.

Ovaj uspjeh dolazi nakon gotovo tačno šest godina od novembra 2006. kada je PS3 prvi put izašao na tržište. PlayStation Move kontroler Sony je na tržište lansirao u septembru 2010. godine.

Kompanija je nekoliko puta ažurirala PlayStation 3 u proteklih šest godina. Primjerice, u septembru 2012. godine na tržište je izašla tanja verzija konzole.

Microsoftova konkurentska konzola Xbox 360 do septembra ove godine prodala se takođe u ukupno 70 miliona primjeraka, dok Nintendo Wii igraća konzola, koja se na tržištu takođe pojavila u jesen 2006. godine, i dalje predvodi na listi najprodavanijih konzola – dosada se u svijetu prodala u više od 97,18 miliona primjeraka.

PlayStation Network, mreža koja je pokrenuta istovremeno s Playstationom 3 danas operiše u 59 zemalja svijeta.

Sony je objavio da ova PSN omogučava vlasnicima konzola PS3 pristup do 170.000 različitih digitalnih sadržaja dostupnih za download uključujući i 57.000 igara.

Zasada Sony još nije iznio nikakvu informaciju o nasljednjiku PS3.

Za usporedbu, Play Station 2 je na tržište izašao u martu 2000. godine, što znači da je Sonyju trebalo malo više od šest godina da izda novu verziju konzole.

KOMENTARI