Spalletti navijačima Rome: Nema razloga da napadate Pjanića

HomeSport

Spalletti navijačima Rome: Nema razloga da napadate Pjanića

Vrijednost dionica Juventusa pala za 22 posto nakon poraza od Ajaxa

Trener Rome Luciano Spalletti zamolio je navijače da ne napadaju Miralema Pjanića zbog prelaska u Juventus, istaknuvši da mu je Radja Nainggolan “obećao” da će ostati.

Trener je govorio za Sky Sport Italia i TMW Radio nakon što je Pjanić aktivirao klauzulu u ugovoru s Romom i pridružio se rivalu iz Torina.

– To je jednostavna situacija, šta imamo pričati kada postoje klauzule u ugovoru? – kazao je Spalletti.

– Svijet je otvoren i svi mogu izabrati šta žele. Ako je potpisao ugovor s klauzulom, to znači da je bio otvoren za promjene. Pjanić nam je bio važan igrač i bit će važan i u Juventusu, ali on je i dalje izuzetan momak i nema razloga da ga napadaju kao osobu. On je izuzetan profesionalac – naglasio je trener Rome.

Chelsea nastavlja s pritiskom na Nainggolana i u Romi strahuju da bi Antonio Conte mogao privoliti Belgijanca na dolazak u London, prenosi Football Italia.

– Radja je čovjek od riječi i obećao mi je da će ostati. Trenutno moramo raditi na odbrani, zbog različitih razloga ostali smo bez Lucasa Dignea, Maicona i Rudigera. Prioritet je također pronaći alternativu za Alessandra Florenzija na desnoj strani – pojasnio je Spalletti.

Uprkos slabijem izdanju Edina Džeke u debitantskoj sezoni u Seriji A, Spalletti računa na bh. reprezentativca.

– Fokusirat ćemo se na njega u narednoj sezoni jer on ima kvalitete koje dosad nije mogao ispoljiti. Želimo u njemu pronaći potencijal koji je imao prije dolaska u Romu – zaključio je Spalletti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0