instant fap

Španci pobijedili Rusiju i plasirali se u finale

Prvi finalisti košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama su Španci, aktuelni olimpijski doprvaci. U prvoj polufinalnoj utakmici dana Španija je pobijedila Rusiju 67-59.

Prvih dvadeset minuta Španija je odigrala izuzetno slabo, te je uporno tricama pokušavala rješavati napadačke akcije, a dalekometni šut Španci nisu mogli pogoditi niti slučajno.

Rusija je pametno i polako stvarala prednost i na odmor je Blattova ekipa otišla s prednošću 31-20. No, rupa u napadu, kada je Španija u pitanju, nije mogla trajati kroz cijelu utakmicu. Otvorila se trica, ali i sa daleko više kombinatorike, Španija se počela približavati.

Kraj treće četvrtine je donio izjednačenje 46-46, a onda je Španija furiozno u posljednjoj četvrtini slomila suparnika. Calderon je zabijao izvana, braća Gasol su dominirala pod koševima, a i odbrana Španije natjerala je Rusiju na veliku nervozu i napadačku bezidejnost. Najbolja ilustracija u svemu su tri promašena slobodna bacanja Kirilenka u zadnjoj minuti.

Španija se tako pobjedom 67-59 “osvetila” Rusiji za poraz u grupi, na Igrama u Londonu, zbog čega je evidentno pustila posljednju utakmicu u skupini Brazilu, kako bi imala lakši put do finala, tačnije, izbjegla do finala SAD. Slavi li Dream Team protiv Argentine u drugom polufinalu ponovit će se finalna utakmica iz Pekinga.

Najbolji igrači Španije su bili Pau Gasol sa 16 poena i 12 skokova, Jose Calderon sa 14 poena i četiri trice, te Rudy Fernandez sa 11 poena. Kod Rusije je Kaun zabio 14, Ponkrašov 10, a Andrej Kirilenko je utakmicu završio sa 10 poena i sedam skokova.

OI, košarka polufinale (muški):

Španija – Rusija 67-59
SAD – Argentina (kasnije)

KOMENTARI