instant fap

Španija prigrlila Zejnu Krantić, ona im uzvratila historijskim zlatom

Španija prigrlila Zejnu Krantić, ona im uzvratila historijskim zlatom

Ključanka Zejna Krantić prije 12 godina je odlučila napustiti svoj rodni Ključ u potrazi za novim, boljim životom. Spakovala je svoje uspomene u kofere, oprostila se od oca, majke i sestre i krenula ka Španiji. 

Tada nije mogla ni naslutiti da će je ova zemlja dočekati raširenih ruku, prihvatiti kao svoju i ponuditi joj sve ono o čemu mnogi u Bosni i Hercegovini sanjaju – priliku. 

Krajem prošče godine Zejna je pod zastavom Španije osvojila Svjetsko prvenstvo MMA organizacije GAMMA u Singapuru.

– Ovo je prvi put u historiji da Španija ima prvaka u ovoj kategoriji. U prvenstvu u Singapuru borila sam se s reprezentativkama iz Índije (pobjeda Ambar u prvoj minuti), protivnicu s Tajlanda pobijedila sam u drugoj minuti, a sudskom odlukom u finalu sam slavila protiv Ukrajinke – rekla je Krantić. 

Sretna je, uspješna i ispunjena, kaže nam, prisjećajući se 2008. godine kada je stigla u Aventuru. Tada je bilo teško, ostavila je porodicu i prijatelje u Ključu, međutim, sada je svjesna da se sve isplatilo.

– Radila sam, obrazovala se i prije tri godine sam počela raditi MMA. Ispočetka je bilo samo radi zabave, ali su otkrili da imam talenta i željela sam se isprobati. Prvo sam osvojila špansko prvenstvo, na evropskom sam osvojila bronzu i ove godine zlato na svjetskom. Treniram u Madridu s poznatom španskom legendom Činto Mordijo (Chinto Mordillo) i s jednom od najboljih evropskih ženskih boraca Karlom Benitez – kazala je Krantić.  Najviše joj, kako kaže, nedostaju majka i sestra, kao i otac koji je preminuo prošle godine. Uz riječi zahvalnosti razgovor završava rečenicom: 

– Sretna i ponosna i nadam se da ću jednom moći nositi našu zastavu – poručila je ova uspješna španska reprezentativka bh. korijena.  

KOMENTARI